Acres flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Acres flagg

Acres flagg er skrådelt i gult over grønt og har en rød stjerne i øvre hjørne ved stangen. Flagget ble vedtatt 15. mars 1921, da som territoriet Acres flagg, og ble igjen vedtatt som delstatens Acres flagg 1. mars 1963, året etter at Acre fikk status som medlem av føderasjonen.

Flagget er i fargene til Brasils flagg. Den røde stjernen står som minne over de som arbeidet for Acres tilslutningen til Brasil. Gult står for fred, mens grønt står for håp.

Flaggets historie går tilbake til tiden da Acre tilhørte Bolivia. I 1899-1900 tok en ekspedisjonsstyrke under ledelse av Luiz Galvez Rodrigues de Arias kontroll over området og heiste et flagg i Brasils farger, skrådelt grønt over gult og med en rød frihetsstjerne. Dette var flagget som fra 15. juli 1899 ble benyttet for Republikken Acre. Stjernen sto da som et symbol for republikkens selvstendighet. Denne ble kortvarig, men i 1902 ble det samme flagget igjen heist da området på nytt ble erklært selvstendig. Etter et års tid måtte flagget vike for Brasils. Området ble innlemmet i Brasil som territorium 25. februar 1904.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Arthur Luponi: "The Flags of the States of Brazil: Acre", The Flag Bulletin, bd, 9, nr. 1, 1970

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]