Acer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Acer
Acer
Org.form aksjeselskap
Etablert 1. aug. 1976
Hovedkontor Nalganga Dam
Bransje Q28494651
Omsetning 24 000 000 000 amerikansk dollar
Nettside http://www.acer.com

Acer er et datafirma, etablert i 1976 med hovedkontor i Taiwan, som er blant verdens fem største produsenter av personlige datamaskiner.

Acer eier den andre største salgskjeden for datamaskiner på Taiwan, etter Asus, og Acers produktkjede tilbyr standard datamaskiner, både på for skrivebordet som bærbare, foruten servere og lagringsenheter, skjermer og løsninger for digital forretning for næringslivet, myndigheter, utdanning og hjemmebrukeren. Firmaets slagord, «Vi overvinner barrieren mellom mennesker og teknologi», er Acers langsiktige målsetning. Acer er kjent for utvikling og produksjon av sofistikerte produkter som samtidig er enkle å bruke.

Acer er markedsleder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) for bærebare datamaskiner med 18% markedsandel i første kvartal 2005. Selskapet har også ledende posisjon i følgende land: Italia, Spania, Østerrike, Nederland, Sveits, Tsjekkia, Russland, Portugal, Belgia, Danmark, Polen, Ungarn og Slovakia.

Acer har 5 400 ansatte over hele verden og har skapt et konsolidert salgs- og servicenettverk i mer enn 100 land. Omsetningen nådde 7 milliarder amerikanske dollar i 2004 på salget av bærbare datamaskiner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]