Abraham Bueno de Mesquita

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Abraham Bueno de Mesquita
Født23. juli 1918Rediger på Wikidata
Amsterdam
Død19. aug. 2005[1]Rediger på Wikidata (87 år)
Lelystad
BeskjeftigelseKomiker, filmskuespiller, musiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetKongeriket Nederlandene
UtmerkelserMedlem av Ordenen av Orange-Nassau

Abraham Bueno de Mesquita (født 23. juli 1918 i Amsterdam, død 19. august 2005 i Lelystad), vanligvis kjent under artistnavnet sitt Bueno de Mesquita, var en nederlandsk komiker, skuespiller og scenekunstner.

Bueno de Mesquita er mest kjent for sine evner til å lage morsomme ansikter. Hans komiske talenter reddet bokstavelig talt livet hans. Under den andre verdenskrig var Bueno de Mesquita fengslet av tyskerne i Mechelen i Belgia fordi han var jøde. Han skulle ha blitt deportert til konsentrasjonsleiren Auschwitz, men leirkommandanten var på jakt etter flinke musikere. At Bueno de Mesquita kunne spille cello kombinert med ansiktsmimikktalentet reddet antagelig livet hans.

Bueno de Mesquita var en av de første belgiske TV-artistene. Så tidlig som i 1952, dukket han opp på TV som komiker. I 1960-årene, spilte han mange viser med musikeren Rita Corita, både på TV og på teater. I 1968 begynte han å jobbe på tysk TV, noe han fortsatte med i en lang periode. Siden hans navn var vanskelig å uttale for mange i Tyskland, var han mest kjent som den lille med bart.

Bueno de Mesquita skrev en selvbiografi, Cello met één snaar (Cello med en streng).

Bueno de Mesquita døde natten mellom den 18. og den 19. august 2005 i hjembyen Lelystad, i en alder av 87 år etter en lang kamp mot lungekreft og en hjernesvulst.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.volkskrant.nl[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]