Abraham Bueno de Mesquita

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Abraham Bueno de Mesquita
BuenodeMesquita.jpg
Født23. juli 1918
Amsterdam
Død19. august 2005 (87 år)
Lelystad
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene

Abraham Bueno de Mesquita (født 23. juli 1918 i Amsterdam, død 19. august 2005 i Lelystad), vanligvis kjent under artistnavnet sitt Bueno de Mesquita, var en nederlandsk komiker, skuespiller og scenekunstner.

Bueno de Mesquita er mest kjent for hans evner til å lage morsomme ansikter. Hans komiske talenter reddet bokstavelig talt livet hans. Under den andre verdenskrig var Bueno de Mesquita fengslet av tyskerne i Mechelen i Belgia fordi han var jøde. Han var planlagt å bli deportert til konsentrasjonsleiren Auschwitz. Imidlertid var leirkommandanten på jakt etter flinke musikere. Hans evne til å spill en cello kombinert med hans ansiktsmimikktalenter reddet antagelig livet hans.

Bueno de Mesquita var en av de første belgiske TV-artistene, så tidlig som i 1952, dukket Bueno de Mesquita på TV som en komiker. På 1960-tallet, spilte han mange viser med musikeren Rita Corita, både på TV og på teater. I 1968 begynte han å jobbe på tysk TV som han gjorde i en lang periode. Siden hans navn var vanskelig å uttale for mange i Tyskland, var han mest kjent som den lille med bart.

Bueno de Mesquita skrev en selvbiografi, Cello met één snaar (Cello med en streng).

Bueno de Mesquita døde natten mellom den 18. og den 19. august 2005, i hjembyen Lelystad, i en alder av 87 år, etter en lang kamp mot lungekreft og en hjernesvulst.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]