ABC Nyheter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Abcnyheter.no»)
ABC Nyheter
Nettstedabcnyheter.no (no)
Type nettstedNettavis
Tilgjengelige språknorsk
Eier(e)ABC Startsiden
Lansert2007

ABC Nyheter er en norsk nettavis som ble etablert av ABC Startsiden i februar 2007 som en erstatter til nettmagasinet Neste Klikk. Avisen er 100 prosent reklamefinansiert. Grunntanken bak avisen er at den skal være gratis og tilgjengelig for alle. Selskapet mottar ikke pressestøtte fra det offentlige.

Pr. 2020 har avisen drøyt 300 000 unike brukere daglig.

Ansvarlig redaktør er Espen Udland[når?], mens David Stenerud er redaktør[når?]. ABC Nyheter publiserer både egenproduserte saker og saker fra samarbeidspartnere. Redaksjonen holder til i Kirkegata 17 i Oslo og består av 20 redaksjonelt ansatte medarbeidere som produserer saker daglig.

Nettavisen inneholder innenriks- og utenriksnyheter, i tillegg til artikler om økonomi, reiseliv, helse- og livsstilsspørsmål og bilrelaterte artikler. ABC Nyheter har også debattseksjonen Stemmer.[1]

Avisen redigeres etter pressens eget regelverk, beskrevet i Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

Startsiden AS, og dermed ABC Nyheter, eies av finansmannen Trygve Hegnar gjennom holdingselskapet Periscopus. Holdingselskapet eier også Hegnar Media, som har finanstidsskriftet Kapital og Finansavisen i sin portefølje.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Stemmer». www.abcnyheter.no (norsk). Besøkt 28. juni 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]