Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Aalborg Forsvarsmuseum»)
Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum
Kart
Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum
57°03′22″N 9°52′59″Ø
Nettstedhttp://www.forsvarsmuseum.dk/

Stridsvogner foran Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er et militærhistorisk museum beliggende i Aalborgs vestby, Danmark. Det er innredet i en stor hangar, som var en del av sjøflyplassen med navnet Seefliegerhorst Aalborg, som ble opprettet av tyskerne under andre verdenskrig.

Museet åpnet den 22. juni 2002 og har siden stadig utvidet sine utstillinger. Museet dekker alle grener av det danske totalforsvar herunder: Hæren, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet, Politiet, og Redningsberedskabet (Civilforsvaret). Videre finnes omfattende utstillinger om Danmark under den andre verdenskrig samt om Aalborg som garnisonsby.

Totalforsvarets myndigheter har bidratt til å skaffe de fleste av museets utstillingsgjenstander, spesielt det tunge materiellet som pansrede kjøretøyer og jagerfly. Museets utstillinger legger vekt på forholdene under andre verdenskrig og tiden etter krigen. Museet dekker således med sine utstillinger i meget stor utstrekning det materiell som totalforsvaret i Danmark har hatt til rådighet under den kalde krigen. Museet har et samlet utstillingsareal på 15.000 kvadratmeter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]