Hopp til innhold

A Woman’s Way (1908)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Woman's Way
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
Kortfilm
SjangerDrama
Utgivelsesår24. november 1908
Prod.landUSA
Lengde11 min.
Bak kamera
RegiD. W. Griffith
ManusforfatterD. W. Griffith
SjeffotografArthur Marvin
Foran kamera
Hovedrolle(r)George Gebhardt
Eksterne lenker

A Woman's Way er en amerikansk stum kort dramafilm fra 1908 regissert av D. W. Griffith.[1] Filmen ble spilt inn i Coytesville og Little Falls i New Jersey.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Den attraktive datteren til en fransk-kanadisk skogsarbeider, blir forelsket i en jeger. Han ønsker derfor å kjøpe henne fra datteren hennes, men denne transaksjonen møter avsky fra den unge kvinnen. Jegeren og fransk-kanadieren går inn i hytta for å forsegle handelen med en drink. Men kvinnen lukker og låser døren og flykter gjennom skogen for å komme seg unna dem. Men de kommer seg snart ut, og tar opp letingen på henne. Kvinnen kommer snart over en camping-plass som gir henne beskyttelse, og driver jegeren vekk. Dagen etter kommer imidlertid jegeren tilbake og overrasker kvinnen.

Mannen tar henne med seg i en kano, og slår henne frem til hun underkaster seg. Ropene hennes alarmerer camperne, og de forsøker å redde henne. Selv om de er bevæpnet med våpen, tør de ikke skyte av frykt for å treffe kvinnen. Til slutt binder jegeren henne med håndjern til et tre, og antyder at der skal hun sitte frem til hun lover å være langt mer medgjørlig. Men når camperne overfaller og slår ned jegeren, forandrer den unge kvinnen øyeblikkelig mening. Hun jager derfor vekk befrierne, som trekker seg tilbake i forbauselse. Kvinnen kaster seg deretter i jegerens armer.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «A Woman's Way». Silent Era (engelsk). Besøkt 25. april 2019. 
  2. ^ Brégent-Heald, Dominique (2015). Borderland Films: American Cinema, Mexico, and Canada During the Progressive Era. U of Nebraska Press. ISBN 9780803278844. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]