Hopp til innhold

A Nightmare on Elm Street (2010)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Nightmare on Elm Street
Generell informasjon
SjangerSkrekk
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA
Lengde94 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiSamuel Bayer
ProdusentMichael Bay
ManusforfatterWesley Strick
Eric Heisserer
MusikkSteve Jablonsky
Foran kamera
MedvirkendeJackie Earle Haley
Kellan Lutz
Kyle Gallner
Rooney Mara
Katie Cassidy
Thomas Dekker
Annen informasjon
Budsjett$35 million
Prod.selskapWarner Bros.
New Line Cinema
Premiere27. april 2010(USA)
20. oktober 2010 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

A Nightmare on Elm Street er en amerikansk slasherfilm fra 2010 regissert av Samuel Bayer, med manus skrevet av Wesley Strick og Eric Heisserer. Filmen er en remake av regissør Wes Craven sin film fra 1984 med samme navn, og handler om en gruppe tenåringer som blir forfulgt i marerittene sine av Freddy Krueger.[1]

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Kris Fowles (Katie Cassidy) går til en cafe for å møte kjæresten sin, Dean Russell (Kellan Lutz), som sovner ved bordet og drømmer om en skummel mann dekket av arr, iført en rød og grønn genser, en fedora og en hanske med lange barberblader på den ene hånden. I drømmen kutter den brente mannen Dean i halsen. Men i den virkelige verden ser det ut som Dean kutter over sin egen strupe, samtidig som Kris ser på sammen med servitøren Nancy Holbrook. I Deans begravelse, ser Kris et fotografi av henne og Dean som barn, men hun kan ikke huske å ha møtt Dean før videregående skole. Kris begynner også å drømme om en skummel mann med ansiktet fullt av arr, og hun nekter å sove i frykt for at hun vil dø i drømmene sine. Jesse Braun (Thomas Dekker), Kris sin eks-kjæreste, dukker opp hjemme hos henne for å passe på henne når hun sover, men Kris drømmer om den brente mannen og hun blir drept. Dekket i blod, går Jesse til Nancy og prøver å forklare hva som skjedde, og han får vite at Nancy har hatt flere mareritt om den samme brente mannen: Freddy Krueger (Jackie Earle Haley).

Jesse blir arrestert av politiet mistenkt for å ha drept Kris, og han blir drept av Freddy Krueger når han sover i fengselscellen. Når hennes venner dør rundt henne, begynner Nancy å lure på hvordan alle vennene er koblet til hverandre, ettersom ingen av dem kan huske hverandre fra før tenårene. Nancy og vennen Quentin Smith (Kyle Gallner) oppdager at alle sammen gikk ved den samme barneskolen sammen. Nancys mor, Gwen (Connie Britton), forteller motvillig at det var en gartner ved barneskolen, Freddy Krueger, som mishandlet Nancy og de andre barna. Gwen forklarer at Nancy var hans favoritt, og at hun en dag fortalte moren om et skjult rom på skolen og hva som skjedde der. Gwen påstår at Freddy Krueger stakk av fra byen før han ble arrestert. Nancy tror ikke på henne, og hun prøver å spore opp de noen av de andre barna fra barneskolen. Nancy oppdager til slutt at alle de andre barna har blitt drept, de fleste av dem døde i søvne. I mellomtiden prøver Quentin å akseptere at marerittene hans faktisk var noe langt mer enn fortrengte minner, men han sovner og blir vinte til hva som egentlig skjedde med Krueger. Quentin ser foreldrene til alle barna ved skolen jakte ned Krueger, og brenne ham levende. Quentin og Nancy konfronterer Quentins far, Alan Smith (Clancy Brown), for å ha drept Krueger. De tror at Krueger har kommet tilbake for å søke hevn for å ha blitt drept.

Som et resultat av deres langvarige søvnløshet, begynner Nancy og Quentin å få mareritt også i våken tilstand. De prøver å finne ut hvordan de kan stoppe Krueger, og bestemmer seg for å gå til skolen de gikk ved som små barn, og se om de kan finne noen ledetråder der. Underveis sovner Nancy, og hun blir igjen angrepet av Freddy Krueger. Når Quentin vekker henne, oppdager de at Nancy fikk med seg en liten bit av Kruegers genser ut av drømmeverden og inn i virkeligheten. Quentin tar Nancy med til sykehuset fordi hun skadet armen i søvne. Ved sykehuset stjeler han litt adrenalin og en sprøyte for å hjelpe dem å holde seg våken. Nancy og Quentin kommer til slutt frem til barneskolen. Quentin finner Kruegers skjulte rom og beviser på at Krueger faktisk misbrukte flere barn som gikk der. Den eneste måten å avslutte dette på er å trekke Krueger ut av drømme-verden slik at de kan drepe ham i den virkelige verden.

Quentin prøver å holde seg våken lenge nok til å trekke Nancy ut av drømmen hennes når hun har fått tak i Krueger. Men han sovner og blir angrepet av Krueger som skader ham, før han går etter Nancy. Krueger forklarer at han med vilje tok henne til sist slik hun ville holde seg våken lenge nok til at når hun endelig sovnet, ville hun ikke lenger være i stand til å våkne igjen i tide. Nancy prøver å slåss mot Krueger, og Quentin bruker en sprøyte med litt adrenalin for å vekke Nancy som trekker med seg Krueger over til den virkelige verden. Krueger blir distrahert av Quentin, og Nancy bruker en kniv til å kutte av Kruegers hanske med barberblader, og etterpå skjærer hun over halsen hans. Etterpå, brenner de opp det hemmelige rommet, med Kruegers kropp fremdeles i rommet, før hun og Quentin går sin vei. Hjemme hos Nancy og moren hennes dukker Krueger plutselig opp i refleksjonen i et speil. og han dreper Nancys mor før han trekker hele kroppen hennes gjennom speilet. Nancy ser på at dette skjer, og hun skriker i redsel.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]