A Night of Thrills

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Night of Thrills
Generell informasjon
GenreDramafilm, stumfilm
Utgivelsesår1914
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiJoe De Grasse Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLon Chaney sr., Pauline Bush Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Premiere(r)1914
Eksterne lenker

A Night of Thrills er en amerikansk stumfilm fra 1914, regissert av Joseph De Grasse.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Hazel og Jack skal snart gifte seg. Hazels avdøde onkel, Howard Wild, hadde et testament hvor det stod at paret skulle få en bryllupsgave fra ham etter hans død: en skjøte til det gamle herskapshuset som tilhører Wild-familien. Hazel og Jack får også hver deres nøkkel til eiendommen. Gaven minner Hazel og Jack om de mange lykkelige timene de tilbrakte sammen med den gamle mannen, og hvor ofte han hadde opptrådt som fredsstifter i deres barnslige problemer.

Howard Wild var i løpet av livet ikke bare kjent som en samler av forskjellige antikviteter, men også for hans store vin-kjeller. Men et par kjeltringer griper en mulighet til å rane eiendommen, før brudeparets planlagte ankomst til området noen få dager senere. Men kjeltringene hadde ikke regnet med at Hazel kom til å være der tidligere enn planlagt, og hun blir skremt av alt bråket fra innbruddstyvene.

Overveldet av frykt titter Hazel på dem gjennom gardinen, når de forsyner seg av hennes avdøde onkels skatter. Hazel forsøker å stikke av, men møter Jack - og i mørket tar hun feil av ham for en annen kjeltring, så hun besvimer med et gjennomtrengende skrik. Innbruddstyvene, som hører skriket, tror de befinner seg i et hjemsøkt hus. De stikker derfor av, og etterlater seg hele byttet deres.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Pauline Bush som Hazel.
  • William C. Dowlan som Jack.
  • Charles Manley som onkel Howard Wild.
  • Lon Chaney som en besøkende.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]