ARC (mikroprosessor)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

ARC (Argonaut RISC Core) innebygde prosessorer er en familie av 16/32-biter RISC mikroprosessorer som opprinnelig ble konstruert av ARC International. De brukes mye i SoC-utstyr for lagring, hjem, mobile, automobile og Internet of Things-applikasjoner. ARC mikroprosessorer har blitt lisensiert av mer enn 200 organisasjoner og blir lansert i mer enn 1.5 milliarder produkter årlig.[1]

ARC mikroprosessorer er nå en del av DesignWare-serien til Synopsys, og kan bli optimalisert for en lang rekke bruk. Produktene kan differensieres ved å ta i bruk patentbeskyttede konfigurasjonsteknologier for den enkelte ARC-mikroprosessor slik at den kan tilfredsstille ulike krav til ytelse, strømforbruk og områdebruk. ARC-mikroprosessorer er også utvidbare, og tillater konstruktørene å tilføye deres egen instruksjoner som signifikant kan bedre ytelsen eller redusere strømforbruket.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Overcoming the power/performance paradox in processor IP». techdesignforums.com. Besøkt 13. august 2014. 
informatikkstubbDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.