AF1 (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «AF1 (tv-serie)»)
AF1
Generell informasjon
SjangerDramaserie, ungdomsserie
Prod.landNorge
Sendeår2008
SpråkNorsk
Sending
TV-kanalNRK1, NRK Super (2008)
Eksterne lenker
IMDb

AF1 (forkortelse for «Alle for en») er en norsk dramaserie på seks episoder for ungdom som ble sendt på NRK1 og NRK Super høsten 2008. Den omhandler en danse- og rapgruppe ved samme navn, bestående av fire ungdommer på 12–13 år.

Serien hadde premiere på NRK1 og NRK Super den 16. november 2008 kl. 18.30. På NRK Super ble premieren fulgt av musikkvideoer, «Danseskolen» og episode 2 fra kl. 19.00. Serien ble kåret til årets nyskapning under Gullruten 2009.

Handling[rediger | rediger kilde]

I serien følger vi Lisa på 12 år, et stortalent innen klassisk ballett. Med Lisa i hovedrollen er klassen hennes invitert til å holde forestilling på Den Norske Opera. Lisa selv er derimot rastløs, og begynner å bli lei alle reglene i balletten. Under et besøk til den lokale ungdomsklubben blir hun tilskuer til en hiphop-battle, og fascineres av den frie og ville dansen fra gruppa AF1-Alle For En. Lisa prøver å bli med i AF1, men oppdager raskt at hiphop ikke bare er fritt og enkelt som hun først trodde. I sin søken etter aksept fra AF1 bryter hun til slutt med balletten, og hele forestillingen i operaen står i fare.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]