68 (album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

68 eller Freedom Singers 68 er et musikkalbum utgitt av De förenade FNL-grupperna i Sverige i 1968, det første på gruppenes plateselskap Befria Södern.

Under Vietnamkrigen arbeidet de svenske FNL-gruppene for å utvikle støtten til FNL og Vietnam og styrke motstanden mot USA, som de mente førte en imperialistisk krig. Som en del av aktiviteten ble det startet sanggrupper som underholdt ved møter og demonstrasjoner, og Freedom Singers på dette albumet var en del av dette miljøet.

Bak produksjonen av 68 sto Per Erik Andersson, Maj Asplund, Joy Benigh, Olle Brusse, Gunnar Csiffary, Angelika Eriksson, Björn Grünstein, Birgitta Gunnarsson, Eva-Britta Järnefors, Anders Källström, Slim Lindén, Peter Lindstrand, David E Martini, Gunnar Moberg, Sten-Erik Moberg, Ola Palmaer, A Sjöstedt, Gunnel Wahlberg m. fl.

Det siste sporet på albumet er den svenske versjonen av FNLs «nasjonalsang»: Befria Södern (på vietnamesisk Giài phóng mién Nam).

Albumet ble utgitt i form av en 25-cm LP, altså litt mindre enn vanlig LP-format. Det ble utgitt med et 8-siders teksthefte. Albumet ble også spredt blant aktivister i de norske FNL-gruppene.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «Vi visste ingenting»
  2. «Brevet från Lyndon»
  3. «McNamara-visan»
  4. «Leve det vietnamesiska folkets befrielseskamp»
  5. «Sången om reaktionen»
  6. «Balladen om LBJ»
  7. «Lilla fröken An»
  8. «Befria Södern!»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]