40 Days and 40 Nights

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
40 Days and 40 Nights
40 Days and 40 Nights
Generell informasjon
Prod.landUSA
Utgivelsesår1. mars 2002 (USA)
Lengde96 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørMichael Lehmann
ManusforfatterRobert Perez
ProdusentTim Bevan
Eric Fellner
KomponistRolfe Kent
Foran kamera
MedvirkendeJosh Hartnett
Shannyn Sossamon
Paulo Costanzo
Maggie Gyllenhaal
Annen informasjon
FilmselskapMiramax Films
Universal Pictures
Budsjett$17 millioner
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

40 Days and 40 Nights er en amerikansk romantisk komediefilm fra 2002, regissert av Michael Lehmann. Hovedrollene spilles av Josh Hartnett, Shannyn Sossamon og Paulo Costanzo.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Matt Sullivan (Josh Hartnett) og hans romkamerat, Ryan (Paulo Costanzo) jobber i samme bedrift i San Francisco. Matt er forelsket i sin eks-kjæreste, Nicole (Vinessa Shaw), og dette fører til problemer for ham under forsøk på one-night stands med andre kvinner. Han nevner sine problemer til sin bror, John, en katolsk prest. I et forsøk på å løse sine problemer, bestemmer Matt seg for å avstå fra all seksuell stimulering, inkludert onani, i 40 dager og 40 netter i fastetiden. John advarer at kyskhet ikke er enkelt. Ryan starter et veddemål med kollegaer og venner om Matt gir opp.

Matt møter Erica (Shannyn Sossamon), en barnepike, og de begynner et forhold. De står overfor mange utfordringer, blant annet når hun oppdager hans sølibat-løfte og hans vedvarende følelser for Nicole. Hans medarbeidere gjør flere mislykkede forsøk på å overtale ham til å ha sex fordi de ønsker å vinne veddemålet. I mellomtiden blir Erica og Matt forelsket, og de planlegger en spesiell natt for den 40. natten, for å feire at han har fullført sitt løfte.

Like før den 40. dagen, hører en nylig singel Nicole om veddemålet. Nicole vedder på at han kommer til å ha sex påfølgende natt, og deretter voldtar Matt når han sover. Erica mener Matt vanæret hans løfte, og var utro mot henne. Men hun ombestemmer seg snart, og de har sex i Matt`s soverom i flere timer. Flere av deres venner og kollegaer vedder om varigheten av deres utholdenhet. Men Matt sparker dem ut av leiligheten sin, og lukker døren i det filmen kutter til svart.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]