4. deild karla

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For den pågående sesongen, se: 4. deild karla 2023.
4. deild karla
Land Islands flagg Island
Region UEFA
Forbund KSÍ
Grunnlagt 2013
Opprykk til 3. deild karla
Nasjonal cup Bikarkeppni karla
Deildabikar

4. deild karla (islandsk for fjerde divisjon menn) er en fotballserie på Island. Det er femte og laveste nivå i det islandske fotballigasystemet.

Divisjonen ble lagt til det islandske fotballigasystemet til 2013-sesongen og vil være stort sett det samme i format som 3. Deild Karla var fram til da.

Divisjonen er delt inn i fire grupper med lag i hver gruppe som spiller mot de andre lagene i samme gruppe to ganger, hjemme og borte. De to øverste lagene i hver gruppe kvalifiserer for playoff-fasen for totalt åtte lag.

Play-off[rediger | rediger kilde]

Playoffene spilles i et knockout-format, lagene trekkes sammen og spilles hjemme og borte, og det vinnende laget går videre til neste runde. Det er ingen bortemålregel, og ved uavgjort på slutten av den andre kampen spilles ekstraomganger. Dersom det fortsatt er uavgjort bestemmes vinneren på straffesparkkonkurranse.

Finalen er én enkelt kamp som spilles på en nøytral bane. Vinneren av finalen er vinner av divisjonen, mens begge lagene som kommer til finalen rykker opp til tredje divisjon.

Det er også en kamp som spilles om tredjeplassen, mellom de tapende lagene fra semifinalene. Dette er også en enkelt kamp på en nøytral bane.