28 Days Later: The Aftermath

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

28 Days Later: The Aftermath er en tegneserie-novelle som er en fortsettelse av filmen 28 dager senere skrevet av Steve Niles og distribuert av Fox Atomic Comics. Den ble utgitt 3. april 2007. Boken dekker gapet mellom originalfilmen og oppfølgerfilmen 28 uker senere. Den utforsker fire sammenvevede fortellinger og dykker dypere inn i hvordan Rage-viruset ble skapt, hvordan kampen for overlevelse i London forløp og hva som skulle til for å gjenskape ro og orden.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

På et uspesifisert tidspunkt før det første utbruddet forsøker to forskere - den forsiktige Clive, og den langt mer hensynsløse Warren - å utvikle en metode som kan brukes for å kontrollere aggressive impulser hos mennesker. Warren klarer å sikre en voldelig kriminell som en menneskelig testperson etter å ha bestukket en politi-ansatt. Men metoden viser seg ukontrollerbar, så Warren og Clive blir tvunget til å drepe ham og skjule kroppen hans. Warren bestemmer seg for at det eneste metoden for å spre metoden deres i bredere grad er gjennom smitte, så de genetisk modifiserer Ebola-viruset for å bære det.

Imidlertid muterer viruset og reverserer forandringene Warren og Clive gjorde med viruset. Nå er dette et ekstremt smittsomt virus kalt Rage Virus. Etter en fysisk kamp med Warren forsøker Clive å avslutte hele prosjektet. Han forsøker deretter å begå selvmord, ved å skyte seg selv i hodet. I mellomtiden snakker Warren med en ukjent person på telefon, og informerer ham om hans stoff og dets omvendte effekt. Personen informerer Warren om at dette kan ha "andre applikasjoner" når telefon-linjen plutselig blir brutt. I dette øyeblikket hører Warren en merkelig lyd som kommer fra gangen, og går for å undersøke. Han blir tatt i bakhold av en sjimpanse som smitter ham med Rage Virus. Det antydes at sjimpansen var del av et dyreforsøk som ble frigjort av en miljø-gruppe.

Dagen etter dette var en familie på fem personer - foreldrene Roger og Barb, og deres barn Sid, Sophie og Liam - på piknik i en park i Cambridge. Liam, den yngste sønnen, blir angrepet og smittet av en sjimpanse - som Roger deretter dreper. En ambulanse tar med Liam til London. Underveis blir Liams familie vitne til blodbad når Rage-viruset sprer seg over hele byen. Liam smitter ambulanse-arbeiderne, og de angriper ambulanse-sjåføren. Noen få dager senere gjemmer de fire overlevende seg i en bolig i London og hører over radio at en statsminister har erklært unntakstilstand. Familien forsøker å komme seg unna via Themsen.

Mennesker som allerede har blitt smittet begynner å jage familien på vei til Westminster Bridge. Barna kommer seg unna, men Roger og Barbera blir drept kort tid senere. To måneder etter utbruddet har både Sid og Sophie funnet ly, og de møter en rekke andre karakterer. Blant annet Clive, som overlevde selvmordsforsøket men forsøker å skjule hans eget engasjement i utviklingen av Rage-viruset. Barna møter også Hugh, som tidligere jaktet på infiserte mennesker i London. Men Hugh tror at militæret har skjulte motiver, og at folk burde komme seg unna før det er alt for seint.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]