16 Blocks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
16 Blocks
16 Blocks
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 3. mars 2006
Norge 16. juni 2006
Prod.landUSA USA
Lengde110 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørRichard Donner
ProdusentAvi Lerner
ManusforfatterRichard Wenk
MusikkKlaus Badelt
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis
Mos Def
David Morse
Annen informasjon
Budsjett$55 million
Prod.selskapAlcon Entertainment
Warner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

16 Blocks er en amerikansk actionfilm fra 2006, regissert av Richard Donner. Hovedrollene spilles av Bruce Willis, Mos Def og David Morse.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Jack Mosley (Bruce Willis) er en alkoholisert, utbrent NYPD-etterforsker. En morgen beordrer sjefen ham til å eskortere et vitne, Eddie Bunker, fra fengsel og over til tinghuset som ligger 16 kvartaler unna. Der skal Bunker vitne om politi-korrupsjon foran en jury. Bunker forteller om sine ambisjoner om å flytte til Seattle for å starte sitt eget bakeri. Når Mosley stopper for å kjøpe seg alkohol, blir de angrepet av en væpnet mann. Mosley ringer etter forsterkninger, og hans tidligere partner, Frank Nugent (David Morse) og flere politimenn ankommer. Men Nugent og hans menn har lagt sine egne planer.

De forteller Mosley at Bunker ikke er verdt å beskytte, ettersom hans vitnemål også nevner flere politimenn. Deriblant Nugent, som er involvert i korrupsjon. De planlegger å ta livet av Bunker før han kan vitne. Mosley redder Bunker, og de stikker av. Mosley besøker søsteren Diane for å skaffe våpen og ammunisjon, og får vite at noen politifolk allerede har snakket med henne for å finne ut hvor han befinner seg. De prøver å komme seg til Tinghuset, samtidig som de prøver å unngå korrupt politi og kriminelle. Mosley blir skadet, og de blir omringet i en bygård, hvor Nugent og hans menn prøver å finne dem. Mosley kontakter statsadvokaten for å skaffe hjelp. Men han oppgir feil adresse med vilje, fordi han mistenker at noen kommer til å sladre til Nugent om hvor de er.

Mosley og Bunker stikker av med en buss, og politiet følger etter dem. Bussen krasjer, og de blir omringet. De lar alle passasjerene på bussen gå, og Bunker sniker seg vekk i forvirringen. Til Mosley`s overraskelse, kommer Bunker tilbake. Nugent er klar til å skyte mot dem, men blir forhindret av en overordnet offiser. Mosley kjører bussen inn i en bakgate, noe som midlertidig forhindrer politiet fra å følge etter dem. Bunker blir skadd, og Mosley kontaker søsteren Diane - en ambulanse-sjåfør - for å hjelpe dem. Diane behandler skadene deres, men Bunker trenger videre behandling på sykehus. Når Diane kjører videre, blir hun stoppet av politi. Men ambulansen hennes er tom, fordi hun fikk en annen sykebil til å plukke opp Mosley og Bunker.

De stopper ett stykke fra Tinghuset, og Mosley ønsker Bunker lykke til med bakeri-drømmen. Bunker lover å sende Mosley en kake til bursdagen hans. Mosley fortsetter til tinghuset alene, hvor politiet og statsadvokaten venter på ham. Mosley går gjennom en garasje, og har en konfrontasjon med Nugent. En av Nugent`s menn (David Zayas) prøver å skyte Mosley, men blir drept av vaktene ved Tinghuset. Mosley sier at han vil vitne i stedet for Bunker. Han avslører også at han spilte inn samtalen med Nugent på en båndopptaker, som han bruker som bevis. To år senere blir Mosley løslatt fra fengsel, men Nugent og flere andre får mye lengre straff. Han feirer bursdagen sin sammen med Diane og noen venner. Han blir overrasket over å se en bursdagskake fra Bunker, som har startet sitt eget bakeri i Seattle.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Bruce Willis

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]