Hopp til innhold

1408 (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
1408
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 22. juni 2007
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde106 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiMikael Håfström
ProdusentLorenzo di Bonaventura
ManusforfatterMatt Greenberg
Basert påroman 1408 av Stephen King
MusikkGabriel Yared
Foran kamera
MedvirkendeJohn Cusack
Samuel L. Jackson
Mary McCormack
Tony Shalhoub
Annen informasjon
Budsjett$25 million
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

1408 er en amerikansk skrekkfilm fra 2007, basert på Stephen King sin roman fra 1999 med samme navn. Den er regissert av den svenske regissøren Mikael Håfström. Hovedrollene spilles av blant andre John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack og Tony Shalhoub. Den ble sluppet i USA 22. juni 2007. Filmen følger en forfatter som skriver om spøkelser og hjemsøkt hus, som får vite om ett beryktet hotellrom. Filmen følger de mange bisarre opplevelsene hans i rom 1408.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Mike Enslin (John Cusack) er en forfatter som, etter at hans datter Katie døde, skriver bøker om overnaturlige hendelser som han ikke tror på. Han får vite om et hjemsøkt hotellrom i New York City. Hotell-manager Gerald Olin (Samuel L. Jackson) fraråder ham fra å bo der. 56 personer skal ha dødd der i løpet av 95 år, og ingen har overlevd mer enn en time. Mike insisterer på å overnatte der, selv om Olin advarer mot at rommet er "ondt" og hjemsøkt.

Mike blir ikke imponert over rommets kjedelige utseende, og mangel på overnaturlige fenomener. Men etterhvert opplever han en rekke merkelige hendelser. Spøkelser fra rommets tidligere ofre, samt hans egen døde datter, vises på TV-skjermen. Flere forsøk på å forlate rommet er forgjeves. Mike prøver å klatre gjennom luftkanalen, men blir angrepet av liket til et tidligere offer. Han kontakter sin kone Lily, som sier at politiet har vært på rom 1408 – men at rommet vissnok er helt tomt. Mike ser også et syn av sin avdøde datter Katie. De omfavner hverandre, men hun smuldrer til støv.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata