007 Legends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
007 Legends
UtviklerEurocom
UtgiverActivision
DistributørMGM Interactive
Steam
Xbox Games Store
Nintendo eShop
KomponistDavid Arnold
PlattformXbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Wii U
Utgivelse16. oktober 2012
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller,[1] flerspiller
Nettstedwww.007legends.com

007 Legends er et førstepersonsskytespill med filmfiguren James Bond.[2] Det ble gitt ut til Microsoft Windows, Xbox 360, Playstation 3 og Wii U.[3] PlayStation 3- og Xbox 360 -versjonene kom ut 16. oktober 2012.[3] Det ble utviklet av Eurocom. Det ble utviklet for å feire 50-årsjubileet til filmserien.[4]

Spillet ble gitt ut både som fysisk diskmedia, og via digital nedlasning på PlayStation Store og Xbox Live Markedplace. Spillet ble ikke gitt ut op Wii Us Nintendo eShop. Tidlig i januar 2013 ble likevel spillene tatt ned fra nettsidene for digital nedlasting, så det går ikke an å kjøpe spillet digitalt lenger.[5]

James Bond får som vanlig tilgang til forskjellige duppeditter, for eksempel et armbåndsur som kan spore opp fiender, og skyte en laser for å kartlegge fiender og overvåkningskameraer i nærheten. Etter hvert som spilleren gjennomfører forskjellige oppdrag, får man erfaringspoeng. Spillere kan bruke slike erfaringspoeng for å låse opp nytt utstyr, eller oppgradere duppeditter man allerede har tilgang til, skytevåpen og Bonds fysiske evner.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner med den innledende jakt-sekvensen fra Skyfall, hvor MI6-agenten James Bond forsøker å følge etter leiesoldaten Patrice i Istanbul. Men ved et uhell blir han skutt om bord på et tog, av hans partner Eve Moneypenny. Bond faller ned en elv nedenfor tog-linjen, og Bond får flashbacks til flere av hans tidligere oppdrag - som fant sted mellom Quantum of Solace og Skyfall. I Miami våkner Bond på et hotellrom, og oppdager Jill Masterson død. Bond reiser til Sveits for å infiltrere anlegget til Auric Goldfinger. Mannen som var ansvarlig for Mastersons dødsfall.

Bond oppdager Goldfingers plan angående United States Gold Depository ved Fort Knox, Kentucky. Bond klarer å overbevise Goldfingerspersonlige pilot, Pussy Galore, om å informere CIA. Det amerikanske militæret klarer så vidt å hindre Goldfinger-planen i tide. I de sveitsiske Alpene forsøker James Bond og kjæresten Contessa Teresa "Tracy" di Vicenzo, å stikke av fra soldater sendt fra Ernst Stavro Blofeld - en terrorist. Bond blir skadd, og Tracy blir igjen fanget av Blofelds håndlangere. Senere forsøker Bond å lede et luftangrep mot Blofelds bolig, for å redde Tracy. Senere oppdager Bond sin gamle venn, CIA-agent Felix Leiter, lemlestet sammen med sin døde kone. Ansvarlig var Franz Sanchez, en meksikansk narkobaron som Bond og Leiter uten hell hadde forsøkt å ta ut tidligere. På jakt etter hevn, forsøker Bond og DEA-agent Pam Bouvier å infiltrere Sanchez sitt anlegg i et gammelt tempel.

Senere må James Bond reise sammen med NSA-agent Giacinta "Jinx" Johnson til Island, for å delta ved en sammenkomst arrangert av milliardær og filantrop Gustav Graves - som antas å være involvert i tyveri av militære satellitt-komponenter. Bond må også reise til Brasil for å infiltrere et anlegg drevet av Hugo Drax, en industrialist. De oppdager raskt at Drax, en darwinist, har til hensikt å utslette nesten hele menneskeheten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på ru) Igromania, september 1997, ISSN 1560-2583, Igromania-ID 13275, fra Wikidata, https://www.igromania.ru 
  2. ^ «Next Bond video game will highlight 6 films: Activision's '007: Legends' set to bow this fall». Arkivert fra originalen 19. januar 2013. Besøkt 30. juni 2016. 
  3. ^ a b «007 LEGENDS RELEASE DATES». 23. oktober 2013. Arkivert fra originalen 23. oktober 2013. Besøkt 30. juni 2016. 
  4. ^ Fahey, Mike. «Six Bond Films Merge to Form 007 Legends» (engelsk). Besøkt 30. juni 2016. 
  5. ^ «James Bond games pulled from digital platforms - 007 Legends for Xbox 360 News» (engelsk). Besøkt 30. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]