007 Legends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
007 Legends
UtviklerEurocom
UtgiverActivision
Distributør MGM Interactive, Steam, Xbox Games Store, Nintendo eShopRediger på Wikidata
KomponistDavid Arnold
SerieJames Bond
Plattform Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, Wii URediger på Wikidata
Utgivelse16. oktober 2012
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller,[1] flerspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.007legends.com

007 Legends er et førstepersonsskytespill med filmfiguren James Bond.[2] Det ble gitt ut til Microsoft Windows, Xbox 360, Playstation 3 og Wii U.[3] PlayStation 3- og Xbox 360 -versjonene kom ut 16. oktober 2012.[3] Det ble utviklet av Eurocom. Det ble utviklet for å feire 50-årsjubileet til filmserien.[4]

Spillet ble gitt ut både som fysisk diskmedia, og via digital nedlasning på PlayStation Store og Xbox Live Markedplace. Spillet ble ikke gitt ut op Wii Us Nintendo eShop. Tidlig i januar 2013 ble likevel spillene tatt ned fra nettsidene for digital nedlasting, så det går ikke an å kjøpe spillet digitalt lenger.[5]

James Bond får som vanlig tilgang til forskjellige duppeditter, for eksempel et armbåndsur som kan spore opp fiender, og skyte en laser for å kartlegge fiender og overvåkningskameraer i nærheten. Etter hvert som spilleren gjennomfører forskjellige oppdrag, får man erfaringspoeng. Spillere kan bruke slike erfaringspoeng for å låse opp nytt utstyr, eller oppgradere duppeditter man allerede har tilgang til, skytevåpen og Bonds fysiske evner.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner med den innledende jakt-sekvensen fra Skyfall, hvor MI6-agenten James Bond forsøker å følge etter leiesoldaten Patrice i Istanbul. Men ved et uhell blir han skutt om bord på et tog, av hans partner Eve Moneypenny. Bond faller ned en elv nedenfor tog-linjen, og Bond får flashbacks til flere av hans tidligere oppdrag - som fant sted mellom Quantum of Solace og Skyfall. I Miami våkner Bond på et hotellrom, og oppdager Jill Masterson død. Bond reiser til Sveits for å infiltrere anlegget til Auric Goldfinger. Mannen som var ansvarlig for Mastersons dødsfall.

Bond oppdager Goldfingers plan angående United States Gold Depository ved Fort Knox, Kentucky. Bond klarer å overbevise Goldfingerspersonlige pilot, Pussy Galore, om å informere CIA. Det amerikanske militæret klarer så vidt å hindre Goldfinger-planen i tide. I de sveitsiske Alpene forsøker James Bond og kjæresten Contessa Teresa "Tracy" di Vicenzo, å stikke av fra soldater sendt fra Ernst Stavro Blofeld - en terrorist. Bond blir skadd, og Tracy blir igjen fanget av Blofelds håndlangere. Senere forsøker Bond å lede et luftangrep mot Blofelds bolig, for å redde Tracy. Senere oppdager Bond sin gamle venn, CIA-agent Felix Leiter, lemlestet sammen med sin døde kone. Ansvarlig var Franz Sanchez, en meksikansk narkobaron som Bond og Leiter uten hell hadde forsøkt å ta ut tidligere. På jakt etter hevn, forsøker Bond og DEA-agent Pam Bouvier å infiltrere Sanchez sitt anlegg i et gammelt tempel.

Senere må James Bond reise sammen med NSA-agent Giacinta "Jinx" Johnson til Island, for å delta ved en sammenkomst arrangert av milliardær og filantrop Gustav Graves - som antas å være involvert i tyveri av militære satellitt-komponenter. Bond må også reise til Brasil for å infiltrere et anlegg drevet av Hugo Drax, en industrialist. De oppdager raskt at Drax, en darwinist, har til hensikt å utslette nesten hele menneskeheten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på ru) Igromania, september 1997, ISSN 1560-2583, Igromania-ID 13275, Wikidata Q4197757, https://www.igromania.ru 
  2. ^ «Next Bond video game will highlight 6 films: Activision's '007: Legends' set to bow this fall». Arkivert fra originalen 19. januar 2013. Besøkt 30. juni 2016. 
  3. ^ a b «007 LEGENDS RELEASE DATES». 23. oktober 2013. Arkivert fra originalen 23. oktober 2013. Besøkt 30. juni 2016. 
  4. ^ Fahey, Mike. «Six Bond Films Merge to Form 007 Legends» (engelsk). Besøkt 30. juni 2016. 
  5. ^ «James Bond games pulled from digital platforms - 007 Legends for Xbox 360 News» (engelsk). Besøkt 30. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]