Øyvind Johnsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Øyvind Johnsen
Øyvind Johnsen.jpg
Øyvind Johnsen
Født27. november 1946 (71 år)
Ytre Arna, Norge
Beskjeftigelse Billedkunstner
Nasjonalitet Norge

Øyvind Johnsen (født 27. november 1946) er en norsk billedkunstner som arbeider med video og foto. Johnsen vokste opp i Ytre Arna og bodde i tiden 1969–1984 i Vinje og Rauland i Telemark, og bor og arbeider nå i Bergen. Johnsen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (1966–1969), Kunsthøgskolen i Oslo (1981–1982) og Vestlandets kunstakademi (1987–1988).

Johnsen er medlem av Norske Billedkunstnere, BKFH og Forbundet Frie Fotografer. Han har vært aktiv som kunstner siden 1969, først med grafikk, så tegning og maleri, og fra 1988 foto og video. Han har hatt separatutstillinger av foto, video, tegning, maleri og grafikk, deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger i Norge, bl.a. Høstutstillingen og Vestlandsutstillingen, og tatt del i mønstringer og utstillinger i England, Danmark, Polen og Nederland.

Johnsen har levert utsmykking til svømmehallen i Stord kulturhus. Han er innkjøpt av bl.a. Statoil og Norsk kulturråd. Han er tildelt stipender og støtte av bl.a. Fritt OrdNorsk Fotografisk FondBergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Norsk kulturråd, Bildende Kunstneres Hjelpefond og Billedkunstnernes Vederlagsfond. Johnsen har produsert og vært kurator for kunstutstillinger i Bergen, han har vært utsmykkingskonsulent og hatt diverse verv i kunstnerorganisasjoner.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]