Øyvind Alsaker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Øyvind Alsaker
Født 16. august 1965 (52 år)
Yrke Journalist
Nasjonalitet Norge

Øyvind Alsaker (født 16. august 1965) er journalist fra Florø i Sogn og Fjordane. Han er utdannet ved Høgskulen i Volda. Han har vært fotballkommentator i TV 2 og Canal+. Han har blant annet kommentert engelsk Premier League i flere sesonger.

Han kommenterte brorparten av kampene fra Tyskland under VM i 2006. Tippeligaen ble også dekket av TV 2, og Alsaker kommenterte også her en stor del av kampene sammen med Nils Johan Semb.

Alsaker jobbet i flere år som journalist, nyhetsoppleser og programleder ved NRKs distriktskontor i Hordaland, før han begynte i TV 2 ved starten i 1992. I sin første periode i kanalen var Alsaker blant annet sportsanker og alpinkommentator ved siden av jobben som fotballkommentator. Han ble ansatt i Canal+ i 1998, men vendte tilbake til TV 2 i 2006. Han har fortsatt å kommentere engelsk fotball på Canal+ etter at han kom tilbake til TV 2.

Øyvind Alsaker fikk mye kritikk etter at han snakket nedsettende om fargede, trøndere, og fotballspillere som får barn tidlig under en direktesending på TV2. Uttalelsene kom i en samtale med Lars Bohinen, uten at de var klar over at lyden ble sendt direkte på TV.[1][2]

Alsaker kommenterte også EM 2008 i Sveits og Østerrike sammen med Nils Johan Semb og Totto Dahlum.

I OL i Sotsji kommenterte han alpint for TV2. Ettersom han hadde erfaring fra før, fikk han jobben under de 22. olympiske vinterleker.

Referanser[rediger | rediger kilde]