Øra stadion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Øra Stadion
LandNorge
Kart
Øra Stadion
62°56′41″N 7°51′39″Ø

Øra stadion ligger i Torvikbukt i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal. Idrettsanlegget ligger på havnivå ved Bergsøyfjorden og er bygd hovedsakelig for friidrett og fotball.

Anlegget har fotballbane med gressdekke som holder internasjonale mål (105 x 67 meter). Løpebanen for friidrett holder også internasjonale mål og er 400 meter lang og har seks løpebaner. Løpebanen har grusdekke.

Øra stadion ble bygd tidlig på åttitallet[1] og offisielt innviet i juni 1984[2]. Finansieringen av idrettsanlegget var et spleiselag mellom bygdefolket (dugnadsarbeid), Norsk Tipping, Gjemnes kommune og Torvikbukt Idrettslag. Øra stadion eies av Torvikbukt Idrettslag.

Klubber og idretter[rediger | rediger kilde]

Torvikbukt Idrettslag står for fiidrettsavktivitetene, som har vært en viktig fritidsinteresse, og idrett for befolkningen i Torvikbukt.

Reinsfjell Fotballklubb står for fotballaktivitetene, som også har vært en veldig viktig fritidsinteresse for befolkningen. Reinsfjell Fotballklubb har ikke hatt seniorlag siden 1996-sesongen,, men har flere aldersbestemte lag for gutter og jenter.

Torvikbukt Hardhauslag ble stiftet av en gjeng ungdommer som tidlig på 1990-tallet begynte å drive med mer utradisjonelle idretter og aktiviteter som fjellklatring i svært alpine fjell og triathlon. De begynte å arrangere Torvikbukt Triathlon i 1993, med start og målgang på Øra stadion.

Mesterskap[rediger | rediger kilde]

Kretsmesterskap i friidrett for Møre og Romsdal friidrettskrets har vært arrangert flere ganger på Øra stadion. Disse mesterskapene har på det meste huset flere hundre deltakere.

I 1999 arrangerte Torvikbukt Idrettslag norgesmesterskap i triathlon. Der ble det for første og eneste gang delt ut kongepokal i Torvikbukt. Mesterskapet ble også dekket med en fyldig reportasje av NRK Sportsrevyen.

Det har også blitt arrangert én kretsmesterskapsfinale i fotball på Øra stadion. Den ble spilt mellom Reinsfjell Fotballklubb og Clausenengen Fotballklubb i 1992 for jenter 12-14 år. Clausenengen vant kampen og ble kretsmestere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Leivdal, Leiv Tore (1983). Gards- og ættesoge for Gjemnes. Gjemnes kulturstyre. s. 251. 
  2. ^ «Øra stadion innviet». Tidens Krav. 19. juni 1984.