Øistein Knudsen jr.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Øistein Knudsen jr.
Født1969Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseSkribent, offentlig tjenesteperson Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Øistein Knudsen jr. (født 1969) er en norsk embetsmann og marineoffiser. Knudsen var ekspedisjonssjef i Justis- og beredskapsdepartementet 2012-2022.[1][2] Han tiltrådte som Sjef Sivilforsvaret 15. mars 2022[3][4].

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Knudsen har embetseksamen i sykepleievitenskap fra Universitetet i Oslo, og han fikk deretter førstestillingskompetanse innen krisehåndtering og psykologisk forsvar. Knudsen har gjennomgått stabskurs og sjefskurs ved Forsvarets skole i etterretnings- og sikkerhetstjeneste. Han gjennomførte NATO Defense College i Roma i 2010.[5]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Knudsen har arbeidet operativt med prehospital akuttmedisin og som offiser i Forsvaret. Han var fagsjef for mastergradsprogrammet i helserettet katastrofehåndtering ved Høgskolen i Buskerud og Kontoret for katastrofepsykiatri ved Universitetet i Oslo, før han i 2004 ble tilsatt i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), først som avdelingsleder for analyse og utredning og deretter som avdelingsdirektør for utredning og nasjonal beredskap.

I perioden 2008–2012 var Knudsen direktør for Krisestøtteenheten (KSE). I etterkant av terrorangrepet 22. juli 2011 opprettet Justis- og beredskapsdepartementet en ny avdeling for krisehåndtering og sikkerhet, og Øistein Knudsen jr. ble utnevnt til avdelingens første ekspedisjonssjef.[1]

Knudsen har publisert vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler på sitt fagområde og har skrevet flere bøker. Han har ledet og deltatt i råd og utvalg nasjonalt og internasjonalt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Justis- og beredskapsdepartementet: Pressemelding Nr. 5 – 2013, 11.01.2013.
  2. ^ regjeringen.no Øistein Knudsen jr. leder ny avdeling i Justis- og beredskapsdepartementet 11.01.2013
  3. ^ «Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap». nb-no.facebook.com. Besøkt 23. mars 2022. 
  4. ^ «Øistein Knudsen jr. ny sjef Sivilforsvaret | Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap». www.dsb.no. Besøkt 5. april 2022. 
  5. ^ 22. julikommisjonen: Kommisjonsintervju med direktør Ø. Knudsen, Justisdepartementet