Örjan Kihlström

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Örjan Kihlström
Fødtmai 1962Rediger på Wikidata
Bollnäs
BeskjeftigelseTravkusk, harness racehorse trainer Rediger på Wikidata
NasjonalitetSverige

Örjan Kihlström (født 1962) er en svensk travkusk. Han kjører i dag bare travløp og har ingen egen stall. Før han gikk over til å bli catch driver forsøkte han seg på en trenerkarriere, hvilket ifølge hans eget utsagn tok for mye tid i forhold til hva som ble prestert.

Som catch driver har Kihlström lyktes godt i Sverige, med bl.a. seieren i Elitloppet med hesten From Above som fremste meritt.

Örjan Kihlström vant Åby Stora Pris 2006 med Red Chili Pirat i to strake heat. Hesten trenes av Patrik Södervall på Halmstadtravet. Kihlström kjører i tillegg mange store løp i både Italia og Frankrike. Kjørestilen hans har gitt ham kallenavnet «gubben i lådan».

Kihlström har i løpet av de 5 årene 2003 – 2007 kjørt inn cirka 133 millioner svenske kroner og tatt over 900 seire. Kihlström anses å være en briljant taktiker. Han er forsiktig med hesten og forlanger ikke mere av den enn han vet at travhesten klarer. Kihlström vant i nesten hvert femte løp i 2007, hans seiersprosent ble 17% for hele året.

I 2008 har Örjan Kihlström frem til den 23. juli vunnet fem storløpsseire. Blant disse er Kungapokalen på Åby og Sprintermästaren på Halmstad med hesten Dust All Over, som trenes av Roger Walmann på Solvalla. Dessuten vant han Drottning Silvias Pokal på Åby og StoChampionatetAxevalla med Lie Detector, trent av Stefan Hultman på Solvalla.

Videre har Kihlström vunnet den åpne E3-finalen på Bergsåker med Maharajah også den trent av Stefan Hultman. Kihlström har som femte svenske passert fire tusen innkjørte seire.

I 2008 gjør Kihlström det fortsatt bra, og i kvalifiseringen til Svenskt Travderby vant han med både Lie Detector og Dust All Over. Ved travgallaen den 16. januar 2009 på Rondo i Göteborg ble Kihlström valgt til årets kusk av hestesportjournalistene.