Åse Strand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Åse Strand
Født2. apr. 1972Rediger på Wikidata (52 år)
BeskjeftigelseDesigner Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Åse Strand ble født 2. april 1972. Hun er en kjent norsk modist og designer. Hun fikk fagbrev etter 4 år i læretid hos modist Sonja Rogndokken. Etter det jobbet hun i et 1 år på Operaen i 1997. Deretter ble hun selvstendig næringsdrivende.

Hun grunnla Norges Modist og hattemakerforbund i 2001. Hun satt som leder der de første 4 årene.

Hun var også initiativtager til det årlige arrangementet «Hattens dag» i Oslo og til prisen «Årets hattebruker». Dette ble arrangert for første gang i 2002.

Godkjent lærebedrift i modistfaget. Hun har hatt flere lærlinger som etter fullført læretid hos henne har bestått svenneprøve i modistfaget. Hun har arbeidet mye med nye retningslinjer for modistfaget på oppdrag av Utdanningsdirektoratet i 2007.

Nå eier hun et verksted og en butikk i Uranienborgveien 7 i Oslo. I butikken designer og syr hun alle typer hodeplagg, brudekjoler, selskapskjoler, hansker, vesker, skjerf og annet tilbehør som er spesialtilpasset hodeplaggene.

I 2005 ga hun ut boken Hatter: kunst, kropp og sjel som fikk mye oppmerksomhet i avisene da den kom ut.

I 2008 ga hun ut boken: Åse Strands lille bok om: Flosshatter. Turbonegers frontfigur Hank von Helvete og hans modellkjæreste Gro Skaustein var blant flosshattmodellene.