Åge Danielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Åge Danielsen
Født22. juni 1942 (76 år)
Narvik
Beskjeftigelse Samfunnsøkonom
Nasjonalitet Norge

Åge Danielsen (født 22. juni 1942) er en norsk offentlig tjenestemann. Han var administrerende direktør ved Rikshospitalet HF fra 1997 til 2008.

Danielsen er utdannet sosialøkonom. Han har hatt stillinger som fylkesrådmann i Nordland, direktør for Nordland distriktshøgskole, departementsråd i Forsvarsdepartementet og administrerende direktør i Statskonsult.

Danielsen ble utnevnt til lederstillingen ved Rikshospitalet i statsråd i 1996, og tiltrådte 1. februar 1997.[1] I februar 2008 ble det kjent at han satte i gang bygging av sykehotellRadiumhospitalet uten at det var godkjent av dem som hadde myndighet til det. Byggeprosjektet hadde til da kostet 30 millioner kroner, penger som det ikke var ordnet finanisering for. Ut ifra en helhetsvurdering av situasjonen bestemte flertallet i sykehusstyret den 29. februar at foretaket var best tjent med at administrerende direktør gikk av. Dette førte til sterke reaksjoner blant de ansatte. I januar 2010, ble det nye sykehotellet ble innviet av Kong Harald, og Åge Danielsen var en selvskreven gjest.

Styreverv[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]