«Rommel» (D 187)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
«Rommel» under NATO-øvelsen Northern Wedding '86.

«Rommel» var et skip i Den tyske marine som var i tjeneste fra 1970 til 1999.Skipet var en destroyer i Lütjens-klassen, som var en modifikasjon av den amerikanske Charles F. Adams-klassen. Det var oppkalt etter generalfeltmarskalk Erwin Rommel, en av Tysklands mest populære hærførere under annen verdenskrig. Skipet ble døpt i 1969 av forsvarsminister Gerhard Schröder og Rommels enke Lucia Maria Rommel.

Gjennom tredve år deltok skipet på oppdrag, bl.a. felles NATO-øvelser i Atlanterhavet og Middelhavet.

I 2004 la det ut på sin siste reise, da det ble slept av slepeskipet «Thomas de Gauwdief» til Aliaga i Tyrkia for å hugges opp.

Skipet var 134,48 m. langt og 14,38 m. bredt, og veide 4 460 tonn (deplasement). Det hadde to motorer og kunne oppnå 33 knop. Det hadde et mannskap på 337.

Skipets merke var et grønt skjold med et jernkors og to kryssede sverd i gull under.

Skipet hadde to søsterskip; av de tre skipene var et oppkalt etter en person fra hver våpengren. Dets søsterskip var «Lütjens» (oppkalt etter admiral Günther Lütjens (1889–1941), kommandør for Operasjon Rheinübung, og som gikk ned med «Bismarck») og «Mölders» (oppkalt etter flyveresset oberst Werner Mölders, som hadde 14 seire i den spanske borgerkrig og 100 seire i annen verdenskrig før han omkom i en flyulykke). Søsterskipene var i tjeneste til 2003.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]