Rockering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Barn som leker med en rockering.

Rockering, også skrevet rokkering, er et leketøy i form av en enkel, vid ring som blir satt i rotasjon omkring hoftene, midjen, armen eller halsen når en beveger kroppen i en spesiell rytme. Det gjelder å holde ringen snurrende så lenge en klarer, uten at den stopper eller faller ned. Rockeringer er et redskap i rytmisk gymnastikk, men kan også brukes i trim og sjonglering. De er vanligvis laget av et plastrør, men kan også være av bambus eller andre lette materialer. Noen modeller er lagt til metall inne i røret for økt belastning og økt fysisk treningsutbytte.

Rockeringer som moderne leketøy ble tatt i bruk i USA og andre land på 1950-tallet. Rockeringer av plast ble først lansert i Australia i 1957 og i USA året etter. Rockeringer kalles hula hoops på amerikansk.

Hoopdans er en nyere danse-og treningsform som oppstod i USA på 2000-tallet. Man bruker store rockeringer til å danse med. I Norge kan man gå på kurs i for eksempel Oslo og Bergen.

Norgesrekorden ble satt i 1972 av Mette Johansen Berg, med 12 000 omdreininger, dokumentert i Sandefjords Blad.[trenger referanse]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]