Charles Whiting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charles Whiting
Født18. des. 1926[1][2][3]Rediger på Wikidata
York
Død24. juli 2007[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (80 år)
BeskjeftigelseForfatter, militærhistoriker
Utdannet vedUniversity of Leeds
NasjonalitetStorbritannias flagg Storbritannia
Englands flagg England
SpråkEngelsk
PseudonymDuncan Harding, Klaus Konrad etc

Charles Whiting (født 18. desember 1926 i York, England, død 24. juli 2007) var en britisk forfatter og militærhistoriker som skrev om lag 350 romaner og andre bøker. Whiting brukte både sitt eget navn og en lang rekke pseudonymer, inkludert Duncan Harding, John Kerrigan, Klaus Konrad og Leo Kessler.

Whiting var elev ved videregående skole i Nunthorpe fram til han forlot skolen i en alder av 16 år for å verve seg til den britiske hæren, ved å lyve om sin alder. I en alder av 18 år var Whiting blitt sersjant og utstasjonert i Frankrike, Nederland, Belgia og Tyskland i de siste stadier av den andre verdenskrig. Mens han fremdeles var i militæret, observerte Whiting flere konflikter mellom de høyest rangerte britiske og amerikanske generalene som Whiting skrev mye om i hans senere år. Etter krigen bosatte Whiting seg i Tyskland, der han fullførte brevkurs og undervise i engelsk før han ble innmakulert ved Leeds University der han studerte historie og tysk språk.

Whiting holdt en rekke jobber som blant annet som oversetter for en tysk kjemisk fabrikk, korrespondent for avisen The Times og som skribent for flere ulike magasiner som blant annet International Review for Linguistics og for magasinet Playboy. Hans første roman The Frat Wagon ble publisert i 1954. Whiting ble tildelt George Dowty Prize under en litteraturfestival i 1956. Premien finansierte Whitings studietur til Nord-Amerika der han inngikk en kontrakt med Maryland University. I tillegg til å skrive sine romaner, hans ukentlige pedagogiske spalter og arbeid med foredragsvirksomhet var han også en fruktbar og populær militær historiker som utviklet en nisje i markedet for å skrive om andre verdenskrig.

En av hans mest kjente sakprosabøker er York Blitz (også utgitt som Fire Over York) om den tyske bombingen av byen York i april 1942 mens hans mest kontroversielle er Hemingway Goes To War, om (mis)dådene til den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway under den andre verdenskrig. Den ble utgitt i 2008. Hans siste tittel under Kessler-navnet var Desperate Glory, foruten også hans første roman: The Frat Wagon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b CERL Thesaurus, CERL-ID cnp00375634, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 20086, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6722vmv, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.thisisthenortheast.co.uk[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]