Zirk Mir

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Zirk mir»)

Zirk Mir var en norsk sirkustrupp som jobbet kreativt med sirkus, musikk og fysisk teater. Aktørene i Zirk Mir var med i ulike forestillinger og drev med kursvirksomhet og undervisning.

Zirk Mir bestod av en gruppe på fem unge menn. En periode reiste de rundt i verden i seilbåt og spilte sikusforestillinger, holdt kurs og møtte andre kunstnere.[1] Senere opptrådte de blant annet med barneforestillingen Ad Undas i Norge.[2]

Kompaniet ble kategorisert som utøvere av grenen nysirkus.[2]

Dokumentarserie[rediger | rediger kilde]

I 2014 viste NRK en dokumentarserie på fem episoder om Zirk Mirs verdensomseiling i seilbåt. Serien hadde tittelen Sirkusseilerne, og var basert på sirkustruppens egne filmopptak.[1]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

  • Mikkel Nanneberg[2]
  • Jacob Emil Klingen Borg[2]
  • Manuel Quemizet[2]
  • Andreas Strand Renberg[2]
  • Daniel Klingen Borg[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Sirkusseilerne». 12. november 2014. Besøkt 20. september 2022 – via nrk.no. «Fem unge menn bestemmer seg for å seile fra Hellas til Haiti, inspirert av Thor Heyerdahls ide om at havet var et bindeledd mellom oldtidens store kulturer. De har ingen erfaring med seiling, men de er gode på sirkus og gateteater. Sirkusseilerne drar av gårde i en rusten liten seilskute som til stadighet bryter sammen, og de finansierer turen med forestillinger og gatemusikk underveis. TV-serien "Sirkusseilerne" er basert på deres egne opptak av den strabasiøse reisen. (1:5)» 
  2. ^ a b c d e f g «Tull og tøys på høyt nivå». Periskop - Kritikk av kunst for barn og unge. 16. november 2013. Besøkt 20. september 2022. «Hvis målet med MINI MIDI MAXI-festivalen er å slippe barna til, så er «Ad Undas» absolutt det rette valget som åpningsforestilling. I anledning festivalåpning var selveste prins John i Robin Hood på direktelån fra Den Nationale Scene, spilt av Eirik del Barco Soleglad. Han kom styrtende inn på scenen for å åpne og introdusere festivalen, og fortalte at historien bak «Ad Undas» er en ekspedisjon av de sjeldne. | Kompaniet Zirk Mir har rett og slett reist hele verden rundt, og latt forestillingen bli til i møtet med publikum på åpne torg og plasser der de har spilt. De ville utforske hvordan man kan kommunisere uten ord på tvers av kulturer, og resultatet er det vi skal få oppleve i en timelang seilas med inntrykk fra dette eventyret.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]