Zdravko-Ćiro Kovačić

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Zdravko-Ćiro Kovačić (født 6. juli 1925 i Šibenik) var en jugoslavisk vannpolospiller som deltok flere olympiske leker; 1948 i London, 1952 i Helsingfors, 1956 i Melbourne.

Kovačić vant en olympisk sølvmedalje i vannpolo under OL 1952 i Helsingfors. Han var målvakt på det jugoslaviske laget som kom på andre plass i vannpoloturneringen bak Ungarn. Jugoslavias resultat i finalerunden: 2-2 mot Ungarn, og 4-2 over USA og 3-1 over Italia. Ungarn og Jugoslavia fikk begge 5 poeng men Ungarn vant på bedre målforskjell, 13-4 mot Jugoslavias 9-5. Det var 21 lag som deltok i vannpoloturneringen som ble avviklet 25. juli til 2. august 1952. Kovačić spilte alle ni kampene som målvakt.

Fire år senere, under OL 1956 i Melbourne, vant han sin andre olympiske sølvmedalje i vannpolo. Finalerunden besto av seks lag, det jugoslaviske laget vant tre kamper og tapte en og spilte en uavgjort av de fem kampene. Ungarn som vant alle fem kampene fikk ti poeng og sølvvinnerne Jugoslavia sju. Kovačić spilte alle sju kampene i OL-turneringen som målvakt.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]