Ytre Snillfjord Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ytre Snillfjord IL»)
Ytre Snillfjord Idrettslag
Org.nummer988 088 749
Nettsidehttps://www.klubbinfo.no/ysil
Idrettsgren(er)Allidrett
fotball
friidrett
skiidrett
LandNorge
By/kommuneHeim
StedVennastranda

Ytre Snillfjord Idrettslag (YSIL; stiftet 1947) er et idrettslag fra Ytre Snillfjord i Trøndelag, som driver med allidrett, fotball, friidrett og skiidrett. Idrettslaget er derfor medlem av Norges Fotballforbund, Norges Friidrettsforbund og Norges Skiforbund, og hadde i januar 2015 rundt 140 medlemmer. Medlemmene er hovedsakelig fra Ven skolekrets i den tidligere kommunen Snillfjord, som inkluderer Berdal, Forren, Selnes, Skårild, Ven, Volden og Vuttudal.

Det arrangeres karusellrenn på ski, terrengløp og turmarsjer. Idrettslaget er ansvarlig for 10 trimkasser. Blant annet har YSIL utplassert en kasse på toppen av Snillfjords høyeste fjell, Gråurda (891 moh).[1] Disse kassene besøkes jevnlig. Det gis årlige utmerkelser til dem som har flest besøk.

YSIL er eier av en kunstgressbane (7'er-bane), som ble åpnet i 2012.[2] Den ligger på Ven skoles område og har siden åpningen blitt flittig brukt av ulike aldersgrupper. Ellers benytter YSIL gymsalen på Ven skole til sine innendørsaktiviteter.

«Knubben Rundt» er et fjelløp i regi av YSIL, som arrangeres årlig den siste søndagen i juli. Løpet ble arrangert for første gang i 1980. Flere kjente løpere[hvem?] har opp gjennom årene deltatt på «Knubben Rundt».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nye trimkasser Langtjønna og Gråurda». Ytre Snillfjord idrettslag. 18. mai 2014. Besøkt 25. september 2018. 
  2. ^ «Åpning av kunstgrasbanen». Ytre Snillfjord idrettslag. 19. oktober 2012. Besøkt 25. september 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]