Yeovil Town FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yeovil Town
Yeovil Town Football Club
Nettsidehttps://www.ytfc.net/
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnThe Glovers
HjemmebaneHuish Park
Kapasitet9 565
LigaNational League South
LandStorbritannia
StedYeovil
Annet22.-plass i National League 2022–2023 (nedrykk)
Administrasjon
StyrelederJohn Fry
HovedtrenerDarren Way
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Yeovil Town Football Club er en engelsk fotballklubb. Byen Yeovil ligger i den engelske regionen Sørvest-England, omtrent sju mil sør for Bristol.

Klubben ble stiftet i 1895, og rykket opp til The Football League i 2003. «The Glovers», som er kallenavnet til Yeovil Town, spiller hjemmekampene sine på Huish Park i Yeovil, en bane de har brukt siden rundt 1990. Før de spilte de på Huish Ground, en bane som var beryktet for en betydelig sideveis skråning (kalt The sloping pitch eller The Yeovil slope).

Klubben var kjent som den klubben utenfor ligaen som hadde slått flest ligaklubber ut av FA-cupen. Fra 1945 til klubben selv ble ligaklubb i 2003 hadde den slått i alt 20 ligaklubber ut av FA-cupen. Dette er fortsatt mer enn noen annen klubb utenfor ligaen har klart. Mest berømt er bragden fra 1949 da de slo Sunderland AFC med 2–1 etter ekstraomganger.

I 2012/13 sesongen rykket Yeovil Town opp til championship for første gang i historien. De ble nr. 4 i League One og spilte playoff-semifinaler mot Sheffield United (2-1 sammenlagt) før de slo Brentford 2-1 på Wembley i playoff-finalen foran 42 000 tilskuere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]