Yeovil Town FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Yeovil Town
Yeovil Town Football Club
Yeovil Town
Stiftet 1895
Kallenavn The Glovers
Hjemmebane Huish Park
Kapasitet 9 665
Liga Football League Championship
Annet Nr. 24 i Championship
i 2013/14-sesongen (nedrykk)
Administrasjon
Styreleder John Fry
Hovedtrener Gary Johnson
Kit left arm green hoops.png Kit body greenhoops.png Kit right arm green hoops.png
Kit shorts.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body blackstripes.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Bortedrakt

Yeovil Town Football Club er en engelsk fotballklubb som spiller i Football League Championship. Per 19. mai 2013 ble det klart at Yeovil Town FC vil spille i The Championship etter å ha slått Brentford FC i opprykksfinalen på Wembley Stadion.

Klubben ble stiftet i 1895, og rykket opp til The Football League i 2003. «The Glovers», som er kallenavnet til Yeovil Town, spiller hjemmekampene sine på Huish Park i Yeovil, en bane de har brukt siden rundt 1990. Før de spilte de på Huish Ground, en bane som var beryktet for en betydelig sideveis skråning (kalt The sloping pitch eller The Yeovil slope).

Klubben var kjent som den klubben utenfor ligaen som hadde slått flest ligaklubber ut av FA-cupen. Fra 1945 til klubben selv ble ligaklubb i 2003 hadde den slått i alt 20 ligaklubber ut av FA-cupen. Dette er fortsatt mer enn noen annen klubb utenfor ligaen har klart. Mest berømt er bragden fra 1949 da de slo Sunderland AFC med 2–1 etter ekstraomganger.

I 2012/13 sesongen rykket Yeovil Town opp til championship for første gang i historien. De ble nr. 4 i League one og spilte playoff-semifinaler mot Sheffield United (2-1 sammenlagt) før de slo Brentford 2-1 på Wembley i playoff-finalen foran 42 000 tilskuere.

Byen Yeovil ligger i den engelske regionen Sørvest-England, omtrent sju mil sør for Bristol.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Yeovil Town FC – bilder, video eller lyd