Woughton on the Green

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Woughton on the Green
Boliger langs kanalen, mellom Peartree Bridge Marina og Grand Union Canal
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktMilton Keynes
Admin. grevskapEnhetlig myndighet
Seremon. grevskapBuckinghamshire
StatusLandsby (village)
Kart
Woughton on the Green
52°01′26″N 0°43′23″V

Woughton on the Green er en landsby som har blitt innlemmet i nybyen Milton Keynes i det seremonielle grevskapet Buckinghamshire i England. Navnet kommer fra det opprinnelige kirkesognet Woughton, og landsbyen Woughton on the Green var ikke en del av dette sognet. Det verdslige sognet ble delt i april 2012: landsbyen Woughton var den ene halvparten og Woughton on the Green den andre halvparten.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

I Domesday Book (1086) nevnes stedet som Ulchetone, som er angelsaksisk for «Eoacas gård». Allerede løpet av 1100-tallet fikk navnet sin moderne form, Woughton.

Landsbyen var opprinnelig kun kalt for «Woughton», men ved 1750 var den allerede begynt å bli omtalt som «Wofton on the Green». Det er sannsynlig at tillegget ble lagt til for å adskille landsbyen fra andre steder i nærheten med det samme navnet. «On the Green», «på gressmarken», viser til et stort område dekket av gress som lå sentrum av landsbyen; det tradisjonelle «village green», landsbyparken.

Rundt midten av 1800-tallet var Woughton blitt en stor landsby, mest på grunn av jernbanen som passerte gjennom på vei til Wolverton og på grunn av Grand Union-kanalen.

Woughton er i dag en bydel med forstadspreg, men den har beholdt en del av sin selvstendighet som et verdslig sogn som også omfatter andre områder i byen. Sognerådet møtes fortsatt i sognekirken, som er viet til Jomfru Marias opptagelse i himmelen.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Parishes in Milton Keynes» Arkivert 8. juni 2009 hos Wayback Machine., Milton Keynes Council.
  2. ^ «Woughton Ecumenical Parish, St. Mary's». Arkivert fra originalen 5. oktober 2016. Besøkt 3. oktober 2016.