Worlds Collide

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Worlds Collide var et amerikansk straight edge hardcore-band fra Washington, D.C. som eksisterte på første halvdel av 1990-tallet. Worlds Collide var på sin tid blant de klart mest heavy metal-inspirerte straight edge-bandene, og kan slik sies å ha vært en musikalsk foregangsfigur for band som Earth Crisis, Strife og Snapcase.

Bandet het opprinnelig Battery, og ga ut en EP før de i 1990 skiftet navn til Worlds Collide og la om til en mer metallisk stil. Gitarist Ken Olden skulle for øvrig senere gjenopprette Battery med en ny besetning. Som Worlds Collide ga de ut en singel, en live-LP og en studio-LP, samt deltok på flere samlere. Tyske Lost & Found Records ga også ut en europeisk samling av materiale som var innspilt før LP-en. CD-versjonen her inneholder også live-LP-en.

Musikalsk pleiet Worlds Collide ny mark. Ved siden av et lydbilde som var klart inspirert av band som Slayer og tidlig Metallica, hadde de også sanger som i datidens straight edge hardcore-verden var lange og kompliserte. Tekstene var utpreget politiske, og tok for seg temaer som dyrevern, skjønhettyrani og løgnaktige politikere.

Medlemmer av Worlds Collide har siden spilt i band som Battery, Damnation AD, Better Than a Thousand, When Tigers Fight, Black Manta, Wooly Mammoth, Bluetip, 108 og Shelter.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

  • Object of Desire/Absolute, 7" 1992
  • Get Ross!, live-LP 1992
  • Pain is Temporary..., samle-CD/LP 1993
  • All Hope Abandoned, LP/CD 1994