World Beside

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

World Beside AS er et norsk selskap som produserte videospillet «World Beside». Det ble etablert i desember 2006 og startet forsiktig opp i januar 2007. Sommeren 2007signerte World Bside AS en utviklingskontrakt med utdanningsetaten i Oslo kommune samt deltakerkontrakt med StatoilHydro, noe som ga selskapet en basis for å intensivere utviklingsinnsatsen. Prosjektet har begynt for fullt fra august 2007

Spillteknologien blir utviklet av selskapets spillutviklere og baserer seg på teknologi som har blitt utviklet i en periode på ti år. Storm Studio AS står sentralt i utviklingen av de visuelle konspetene til «World Beside» og utviklingen av spillets artwork.

«World Beside» er et onlinebasert spill som er ment for tverrfaglig anvendelse i norske skoler fra 2009. Det er bygget som en ramme, hvor en kan fylle inn ulike «installasjoner» som gir elevene ulike oppgaver i flere fagoppgaver. Spillet er tett bygget på kompetansemålene i skolen.

De største eierne til selskapet er Universitetet i Oslo samt Simula Research Laboratory via deres datterselskaper Birkeland Innovasjon AS og Simula Innovation AS. Enkelte ansatte og nøkkelpersoner har også eierandeler.

Selskapet gikk konkurs i 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]