Wiz Khalifa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Wiz Khalifa
Cameron Jibril Thomaz
Wiz Khalifa
Wiz Khalifa i Brooklyn august 2009
Født 8. september 1987 (27 år)
USA Minot, Nord-Dakota
Yrke Rapper
Nasjonalitet USA Amerikansk

Cameron Jibril Thomaz (født 8. september 1987 i Minot, Nord-Dakota) kjent som Wiz Khalifa, er en amerikansk hip-hopper/rapper fra Pittsburgh, Pennsylvania. Han ga ut debutalbumet Show and Prove, i 2006 og signerte for Warner Bros. Records i 2007. Han har sammen med Stargate laget hits som «Black and Yellow» og «Roll Up». I juni 2014 ga han ut en mixtape 28 Grams. Mixtapen skal i følge være inspirert av typen musikk Rihanna liker, ettersom de er gode venner. Khalifa har også et kommende album som heter Blacc Hollywood, som kommer ut i August 2014.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Wiz Khalifas foreldre tjenestegjorde i det amerikanske forsvaret, og de skilte seg da Khalifa var om lag tre år gammel. Foreldrenes militærtjeneste fikk ham til å flytte på en jevnlig basis, han bodde i Tyskland, England, og Japan før han bosatte seg i Pittsburgh, der han gikk på Taylor Allderdice High School. På 17-års dagen sin fikk han en tatovering der det står Wiz Khalifa. Wiz har sagt at Bone-Thugs n Harmony, The Notorious B.I.G, Jimi Hendrix og Camp Lo har vært forbildene hans siden barndommen.

Hans artistnavn er Khalifa som betyr "etterfølger" og visdom. Navnet Khalifa ble tilgitt han av hans muslimske bestefar, som er en viktig ispirasjon i hans musikalske karriere. Han valgte å endre artistnavnet til Wiz Khalifa da han var 15 år gammel. Khalifa oppga på spinner.com at navnet også kom fra hans tidligere navn "unge Wiz". Wiz er et Amerikansk kallenavn på noen som kan sies å være gode i alt de foretar seg.

2014: Present - Blacc Hollywood I april 2013 meddelte Khalifa at han hadde bestemt seg for å jobbe med et album, som skulle komme ut i 2013. Den 24. juni 2013 kunngjorde han at hans femte studioalbum ville ha tittelen Blacc Hollywood og ville bli gitt ut 2014. Den 3. september 2013 avslørte Wiz Khalifa at han hadde spilt inn sanger med blant andre Miley Cyrus og Juicy J, som skulle være med på albumet. Den 11. februar 2014 ga han ut den første singelen på Blacc Hollywood We Dem Boyz som er på 9. plass på BillBoard lista. Sangen har blitt en av de mest populære i USA, og man har sett på videoer at blant andre Rihanna, Drake, og Snoop Dogg har danset til sangen. I et intervju med Rap-Up den 22. Mai 2014 kunngjorde Khalifa at hans sang med Adele bare var en ide, at det egentlig ikke var planen at den skulle bli med på Blacc Hollywood. Etter at flere WeedmixesSoundcloud som ble svært populære, kunngjorde Wiz på Twitter at han skulle gi ut en mixtapen 28. Grams før studioalbumet Blacc Hollywood kom ut. 28 Grams skulle egentlig komme ut den 25. Mai 2014, men da han skulle gi det ut, ble Wiz arrestert for besittelse av marihuana, og det var frykt for at mixtapen skulle bli forsinket. Etter en verdenskjent Jail Selfie og hashtaggen #FreeTrapWiz på Twitter, ble han løslatt timer senere, noe som betyr at mixtapen ikke ble forsinket avlikevel

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.