Wiz Khalifa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Wiz Khalifa
Cameron Jibril Thomaz
Wiz Khalifa
Wiz Khalifa i Brooklyn august 2009
Født 8. september 1987 (26 år)
USA Minot, Nord-Dakota
Yrke Rapper
Nasjonalitet USA Amerikansk

Cameron Jibril Thomaz (født 8. september 1987 i Minot, Nord-Dakota) kjent som Wiz Khalifa, er en amerikansk hip-hopper/rapper fra Pittsburgh, Pennsylvania. Han ga ut debutalbumet Show and Prove, i 2006 og signerte for Warner Bros. Records i 2007. Han har sammen med Stargate laget hits som «Black and Yellow» og «Roll Up».

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Wiz Khalifas foreldre tjenestegjorde i det amerikanske forsvaret, og de skilte seg da Khalifa var om lag tre år gammel. Foreldrenes militærtjeneste fikk ham til å flytte på en jevnlig basis, han bodde i Tyskland, England, og Japan før han bosatte seg i Pittsburgh, der han gikk på Taylor Allderdice High School.

Hans artistnavn er Khalifa som betyr "etterfølger" og visdom. Navnet Khalifa ble tilgitt han av hans muslimske bestefar, som er en viktig ispirasjon i hans musikalske karriere. Han valgte å endre artistnavnet til Wiz Khalifa da han var 15 år gammel. Khalifa oppga på spinner.com at navnet også kom fra hans tidligere navn "unge Wiz". Wiz er et Amerikansk kallenavn på noen som kan sies å være gode i alt de foretar seg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.