William J. Simmons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
William J. Simmons
Født6. mai 1880[1][2]Rediger på Wikidata
Harpersville (Alabama)
Død18. mai 1945[1][2]Rediger på Wikidata (65 år)
Atlanta (Georgia)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Imperial Wizard (1915–1922) Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Medlem avKu Klux Klan

William Joseph Simmons (1880–1945) var en amerikansk predikant og brorskap-organisator som grunnla den andre Ku Klux Klan-organisasjonen og var leder fra thanksgiving 1915 frem til 1922 da han ble erstattet av Hiram Wesley Evans.

Biologi[rediger | rediger kilde]

Som ung deltok han i den spansk-amerikanske krigen, og studerte senere medisin. Han ble predikant, men suspendert på grunn av ineffektivitet. Etter han i 1915 ble påkjørt av en bil, begynte han å rekonstruere klanen, som hadde nådd popularitet i sydstatene etter filmen En nasjons fødsel. Han fikk med seg i begynnelsen 34 menn.

Blant dem var det flere som allerede var med i en lignende klan som ble kalt the Knights of Mary Phagan, og det var også to eldre menn som hadde vært med i den første Ku Klux Klanen. Simmons tok med 15 menn opp på Stone Mountain og brente et kors, noe som ikke hadde blitt praktisert i den første klanen, men kun etter det hadde blitt gjort i En nasjons fødsel. Denne dagen dette ble gjort, regnes som den første dagen i den andre klanens historie.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Autorités BnF, oppført som William Joseph Simmons, BNF-ID 17009833g[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Social Networks and Archival Context, oppført som William Joseph Simmons, SNAC Ark-ID w6qv5vkt, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]