Wild Child (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wild Child
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, dramakomedie, ungdomsfilm
Utgivelsesår2008
NasjonalitetStorbritannia, USA, Frankrike
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiNick Moore[1][2][3][4] Rediger dette på Wikidata
ManusLucy Dahl Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Tim Bevan, Eric Fellner
MusikkMichael Price Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeEmma Roberts,[1] Alex Pettyfer,[5] Natasha Richardson,[5] Linzey Cocker,[5] Aidan Quinn,[5] Shirley Henderson,[5] Shelby Young,[1] Johnny Pacar,[5] Georgia King,[5] Kimberley Nixon,[5] Juno Temple,[5] Daisy Donovan,[5] Hallie Kate Eisenberg,[5] Nick Frost,[5] Sophie Wu,[6] Vanessa Branch,[6] Selina Cadell[6] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapUniversal Pictures,[1] StudioCanal, Relativity Media, Working Title Films Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Netflix
Premiere(r)2008
18. desember 2008 (Tyskland)[7]
Eksterne lenker
Emma Roberts
Natasha Richardon

Wild Child er en tenåringsfilm og komedie som ble laget i 2008. Hovedroller: Emma Roberts, Alex Pettyfer og Natasha Richardson. Filmen var Natasha Richardsons siste film, ettersom hun døde etter en skiulykke i 2009.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen starter med at Poppy Moore (Emma Roberts) og vennene hennes ødelegger alle tingene til farens kjæreste. Faren blir sint og forteller Poppy at han sender henne til privatskole i England, som senere viser seg å være den samme moren hennes gikk på. Når hun ankommer skolen, kalt Abbey Mount, møter Poppy rektoren, fru. Kingsley (Natasha Richardson), overhodet Harriet (Georgia King), og hennes «venn» Kate (Kimberley Nixon). Hun føler at hun ikke passer inn blant romvenninnene sine, da hun ser de gamle telefonene de eier, som de må levere inn. Hun hater det nye livet sitt så mye, så hun gjør alt for å ikke passe inn og ikke få noen venner.

En dag hvor Poppy sitter på rommet sitt, våt etter at Harriets «tjener» sølte vann på henne, kommer Kate og snakker med henne, og låner henne mobilen sin, slik at hun kan ringe hjem ( de hadde levert inn falske mobiler). Kate og de andre på rommet tilbyr seg å hjelpe henne med å få henne utvist. De prøver å gjøre rampestreker som Poppy skal få skylden for. Da dette ikke hjelper, bestemmer de seg for at Poppy skal legge seg etter rektorens sønn Freddie, noe som er forbudt.

Etterhvert blir hun venninne med de andre jentene hun deler rom med. Poppy oppdager også sitt talent for Lacrosse, og blir leder for laget. Hun får de helt til finalen. Hun blir forelsket i rektorens sønn Freddie, og de kysser. Når hun kommer tilbake til skolen, finner hun vennene sine sitte å lese et brev. Det var sendt fra Poppys e-post adresse, men Poppy har ikke sendt det. Venninnene tror ikke på henne. Freddie får også et brev som liksom skal være fra Poppy. De begynner å unngå henne.

En natt går Poppy ned på kjølerommet for å ringe Ruby. Poppy finner ut at Ruby bare later som om hun er venninnen hennes, og Poppy blir lei seg. Hun begynner å leke med en lighter, og får satt fyr på gardinene. Poppy får avsluttet brannen med en gang og løper opp på rommet sitt. Noen minutter senere ser hun ut av vinduet sitt, og ser at det brenner i kjøkkenet. Hun varsler brannen, og alle kommer seg ut av bygningen. Når de finner ut at Drippy(Poppys venninne) er savnet løper Poppy inn etter henne. de får henne ut. Etter hvert finner Freddie lighteren, og gir den tilbake til Poppy, han vil ikke høre hva hun sier. Poppy går til rektoren og sier at hun satte på brannen.

Før hun skal i skoleretten for å finne ut om hun skal bli utvist, tilgir Freddie henne. Poppy finner også ut at moren, som døde da hun var 11, også gikk på denne skole og var kaptein for Lacrosse laget. Venninnene hennes finner også ut at hun ikke skrev brevet, siden Poppy hadde dratt på date med Freddie da E-mailen ble sendt. De møter opp i retten for å støtte Poppy. Der finner alle ut at Poppy faktisk stoppet brannen, men at Harriet startet den igjen.

Filmen slutter med at faren kommer og ser på Lacrosse finalen, og blir forskrekket over den store forandringen av datteren. Skolen vinner finalen, Harriet blir utvist og filmen slutter.

Roller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/wild-child-zbuntowana-ksiezniczka; besøksdato: 16. april 2016.
  2. ^ http://www.imdb.com/title/tt1024255/; besøksdato: 16. april 2016.
  3. ^ http://www.filmstarts.de/kritiken/99047-Wild-Child.html; besøksdato: 16. april 2016.
  4. ^ https://www.siamzone.com/movie/m/5190; besøksdato: 16. april 2016.
  5. ^ a b c d e f g h i j k l http://www.imdb.com/title/tt1024255/fullcredits; besøksdato: 16. april 2016.
  6. ^ a b c (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  7. ^ www.kinokalender.com, besøkt 23. november 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]