Wikipedia:Tinget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Wikipedia:Vannposten)
Gå til: navigasjon, søk
Archive
Arkiv
Tidligere arkiv

Arkiv fra før 2007
Arkiv fra 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

2014

Uke 1 2014
Uke 2 2014
Uke 3 2014
Uke 4 2014
Uke 5 2014
Uke 6 2014
Uke 7 2014
Uke 8 2014
Uke 9 2014
Uke 10 2014
Uke 11 2014
Uke 12 2014
Uke 13 2014
Uke 14 2014
Uke 15 2014
Uke 16 2014
Uke 17 2014
Uke 18 2014
Uke 19 2014
Uke 20 2014
Uke 21 2014
Uke 22 2014
Uke 23 2014
Uke 24 2014
Uke 25 2014
Uke 26 2014
Uke 27 2014
Uke 28 2014

Tinget.png
Tinghaugen på Frosta hvor Frostatinget ble holdt

Tinget er vår felles talerstol. Her kan du diskutere forslag og tanker om Wikipedia med andre wikipedianere. Diskusjoner som har interesse for flere og handler om Wikipedia-prosjektet, hører hjemme her. Diskusjoner som ikke passer her kan bli flyttet til mer passende sider. Husk å signere innleggene dine ved å skrive ~~~~ på slutten!

Skriv nytt innleggOppdater

Se også:   E-postlistenHjelpSletting av siderTorgetAmbassade/EmbassyCommons:Tinget

Er du på rett sted?

Om du vil… Gå til…
Få hjelp til noe på Wikipedia, eller delta i mer uformell/sosial prosjektrelatert prat Wikipedia:Torget
Få hjelp til interwiki-lenker eller Wikidata Wikidata:Wikidata:Diskusjon
Stille spørsmål om viten Wikipedia:Orakelet
Kontakte Wikipedia Wikipedia:Kontakt
Kontakte en bestemt bruker Brukerens diskusjonsside
Diskutere en bestemt artikkel Artikkelens diskusjonsside
Lese svar på vanlige spørsmål Wikipedia:OSS
Lære hvordan man bruker Wikipedia Hjelp:Portal
Rapportere tekniske feil Helst direkte i Bugzilla
Foreslå en artikkel for sletting Wikipedia:Sletting


Pekerside / Søkefunksjon[rediger | rediger kilde]

På bakgrunn av et spørsmål på Brukerdiskusjon:Anne-Sophie_Ofrim#Pekersider har jeg gjort meg noen tanker. Anne-Sophie har svart greit nok, hun. Det vil (nesten selvfølgelig) være uaktuelt å opprette pekersider for omtrent hvert eneste etternavn eller stedsnavn som finnes, men ved minst tre personer med både fornavn og etternavn felles, bør det lages pekerside. Men jeg har latt min lille hjerne spinne videre. Kan det lages en liten malsnutt til å legge i bunnen på slike pekersider, som lenker til Wikipedias standard søkefunksjon, med funksjonen intitle: ? I det søket som er oppgitt i spørsmålet nevnt ovenfor, har vi én pekerside for Paal Frisvold, som peker til to personer Paal. Videre har vi på Wikipedia artikler om tre andre Frisvold'er, Frede, Sigurd og Tom. Derfor kunne det kanskje være kjekt med en liten klikkbar mal som søker opp andre artikler med samme navn, i dette tilfellet Frisvold, etternavnet alene. Søkeformatet er enkelt, intitle:Frisvold.
Dessuten, er det mulig å programmere søkesiden slik at intitle: gjøres til standard/defaultverdi ved søk, istedet for full intext:-søk? Et intext-søk på Johansen ville ellers gi ørtenhundreogtreogplenty tilslag, så forsiktighet bør jo anbefales. Selvsagt må det da lages en liten avkrysningsboks foran eller bak søkefeltet for å angi intext. Eller - kanskje søkemetode intitle eller intext velges som personlig oppsett i innstillinger, men som eventuelt kan overstyres ved slik avkrysning?
Jeg stiller altså TO spørsmål: 1) Kan en liten mal supplere pekersider? 2) Kan søkefunksjonen tilpasses? TorSch (diskusjon) 7. jul. 2014 kl. 13:20 (CEST)

Ingen reaksjoner mottatt. Jeg må tydeligvis omskrive og klargjøre enda bedre hva jeg mener, men ikke akkurat nå. Denne kommentaren er ment for at avsnittet ikke skal arkiveres ennå. TorSch (diskusjon) 19. jul. 2014 kl. 16:10 (CEST)
Jeg tror denne italienske pekesiden inneholder det du ser etter, klikk på iniziano con eller contengono og du får opp søk på ord i artikkel eller artikler som begynner med. Jeg mener å ha sett pekesider med denne muligheten på språk jeg behersker bedre enn italiensk (som jeg ikke kan), men husker ikke eksempler. --Dyveldi ☯ prat ✉ post 19. jul. 2014 kl. 18:46 (CEST)

Ta først en kikk på søkeformatene. Du skal lete etter en som helt sikkert het Gundersen, men fornavnet er for øyeblikket borte for deg. - Du kan taste inn Gundersen i søkefeltet, og du kan få opp ett forslag i søkeboksen, i mitt tilfelle Gundersen & Grønlund A/S. - Eller du kan trykke på feltet som dukker opp under søkeboksen, og er tekstet «inneholder ... Gundersen».

Valgene er altså enten ETT forslag, eller alle artikler som enten har navnet Gundersen i tittelen, eller bare ett eller annet sted i artikkelteksten; i Gundersens tilfelle 2.185 artikler. Ett tilslag er for lite til å finne denne Gundersen, 2.185 artikler er for mye å lete i, selv om de fleste artiklene som omhandler personer ved navn Gundersen stort sett er listet tidlig blant tilslagene. Og meget få artikler begynner med Gundersen; det er som regel et fornavn først.

Søkeopsjonen «intitle:Gundersen» gir derimot bare en utlisting av de artiklene der Gundersen inngår som en del av artikkelens tittel. Lettere å bla i.

Med hensyn til pekersider: Vi kan ha ment at fornavnet kanskje var Svein. Vi kan søke etter Svein Gundersen, og kan risikere å få opp en pekerside med to Svein'er, men ingen av dem vi er personen vi ser etter, han må ha hatt et annet fornavn. Nå ville jeg hatt en bitteliten bunnmal som tilbyr et nytt søk, uten fornavn, men med opsjonen «intitle:Gundersen», fordi vi altså ikke kjenner fornavnet. Søk fra denne bunnmalen bør gi oss alle de Gundersen'er som det finnes artikler om, uavhengig av fornavn, men ekskludere alle de tilslag som bare finnes inne i artiklene. Lettere å lete i en slik liste.

Mitt eksempel baserer seg på et etternavn, men funksjonen kan være like aktuell for andre søk. «intitle:Langeland» gir tilslag både på etternavn og på geografiske navn. «intitle:tyrkisk» gir et bredt spekter av artikkeltyper, men langt færre (for meg 34) enn de 2.665 artikkelforslagene som dukker opp hvis vi bruker standardsøket "inneholder" i formatet intext.

Den eksisterende bunnmalen på pekersiden er en del av problemet. Vi får opsjonen om å søke etter «Artikler som begynner med Gundersen». Det blir ikke mange.

Ble dette noe klarere? Eller er mine omstendelige forklaringer noe som bare gjør det vanskeligere? Jeg tror Dyveldi's italienske eksempel ikke er i nærheten av det jeg ser etter. TorSch (diskusjon) 20. jul. 2014 kl. 00:24 (CEST)

Bidragsteller[rediger | rediger kilde]

Min side «Bidrag» har en bunnmal som blant annet har gitt meg tilgang til en bidragsteller - på siden http://toolserver.org/~vvv/yaec.php?user= ... Nå gir denne telleren en feilmelding, den er deaktivert. Siden toolserver.org har følgende kommentar:

Wikimedia Deutschland e.V. has stopped to run the Toolserver. There is an alternative: It is called Tool Labs, it's a similar infrastructure run by the Wikimedia Foundation, Inc. All tool maintainers should migrate their tools to Tool Labs. You can request your (own) backup until August 31st, 2014.

Så hvor finner jeg ny Tool Labs nye bidragsteller? Og, vil denne bunnmalen på «Mine bidrag» rettes opp for å lette tilgangen til de nye rutinene? TorSch (diskusjon) 7. jul. 2014 kl. 15:14 (CEST)

Toolserver har overlevd seg selv, og verktøy som ikke vedlikeholdes vil dø. Noen verktøy blir tatt videre på WMFlabs, men det forutsetter at noen vil legge arbeid i å flytte dem. Samtidig bør nok vi bruke muligheten til å rydde opp i slike merkelig malbruk. Sett opp lenker i venstremargen og la brukerne selv slå dem av og på. — Jeblad 7. jul. 2014 kl. 16:11 (CEST)
@TorSch, jeg har oppdatert lista med ny bidragsteller, jeg er usikker på om den har samme funksjonalitet som den forrige, men du kan jo prøve og se. Profoss (diskusjon) 7. jul. 2014 kl. 16:28 (CEST)
Jo, tusen takk! Litt uvant sånn ved første øyekast, men den gir mere spesifikasjoner, og er nok bedre enn den gamle uansett! TorSch (diskusjon) 7. jul. 2014 kl. 16:35 (CEST)
Ingen årsak! :) Profoss (diskusjon) 7. jul. 2014 kl. 16:36 (CEST)
Man har også noen kjekke tools i samme bane for info på wmflabs – Xtools. :-) Mvh Migrant (diskusjon) 7. jul. 2014 kl. 16:38 (CEST)
Dæven, det må jeg si, informasjonsoverdose, kanskje vi skulle lagt inn den i stedet, hadde ikke vært noe problem Profoss (diskusjon) 7. jul. 2014 kl. 16:42 (CEST)

Notis om kandidatartikkel: Manger kirke[rediger | rediger kilde]

Artikkelen Manger kirke er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Manger kirke. Dette er en notis for å informere om hendelser og prosesser innenfor Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Ta gjerne en tur innom artikkelen og kandidatprosessen, og bidra til å gjøre artikkelen bedre. Mvh 3s (diskusjon) 10. jul. 2014 kl. 20:46 (CEST)

Notis om kandidatartikkel: Liste over Tysklands forsvarsministre[rediger | rediger kilde]

Artikkelen Liste over Tysklands forsvarsministre er nominert til WP:GL. Se Wikipedia:Kandidatsider/Liste over Tysklands forsvarsministre. Dette er en notis for å informere om hendelser og prosesser innenfor Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Ta gjerne en tur innom artikkelen og kandidatprosessen, og bidra til å gjøre artikkelen bedre. Mvh --Trygve N 14. jul. 2014 kl. 20:22 (CEST)

Fletting[rediger | rediger kilde]

Jeg foreslår at framgangsmåten på Bruker:Iceblock/Fletting blir godkjent som standardpraksis i stedet for Hjelp:Flette to artikler. Se forøvrig diskusjonen Wikipedia:Torget/Arkiv/2014/mars#Fletting_3_-_Et_bortglemt_problem. Iceblock (diskusjon) 19. jul. 2014 kl. 02:05 (CEST)

Enig og siden vi så nokså enige ut i siste diskusjon så har jeg lenket den til det som så ut til å være riktig Wikidata-item, dvs den kan flyttes til riktig navn. Lenkingen til Help:Merging virker nå fra engelsk til norsk, men ikke omvendt. Mulig teksten trenger litt mer korrektur og språkvask. Temaet er vanskelig å beskrive. Jeg har lenket Hjelp:Flette_to_artikler til data-item, men det bør kanskje også ligge en henvisning i denne hjelpesiden til den nye hjelpesiden? --Dyveldi ☯ prat ✉ post 19. jul. 2014 kl. 13:00 (CEST)