Wikipedia:Underprosjekter/Norske kommunekart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Noen wikipediabrukere har gått sammen i ett prosjekt for å skrive artikler om ett spesielt emne og standardisere utformingen på disse. Denne siden og dens undersider inneholder deres ideer og forslag. Se To-do listen og diskusjonssiden om du ønsker å bidra.

Dette er et wikipediaprosjekt for å lage kommunekart til norske kommuner. Enkelte andre wikipediaer har fyldige kartoversikter over både regioner og kommuner. På norsk wikipedia har vi hittil bare hatt kart til fylkene (takket være Martin. På kommunene har vi brukt noen ekle, klumpete, unøyaktige grå norgeskart vi har satt en rød prikk på. Nå er det på tide å gjøre noe med det. Nå skal det lages kommunekart, dere! Hittil har jeg laget bare for Nord-Trøndelagskommunene (Bivån resultatet). Jeg regner med at jeg kommer til å dra mesteparten av prosjektet. Jeg kommer til å ta fylke for fylke som det passer meg og i den rekkefølgen som passer meg. Fylker hvor alle kommuner bruker infoboksen og som det er skrevet minst ett par linjer om hver kommune kommer til å bli prioritert.

Jeg kommer dessuten til å lage alle kartene i SVG-filer og kommer til å lage en pakke av de til slutt. --Einar 5. jan 2005 kl.23:44 (UTC)

Formål[rediger kilde]

Dette prosjektet har som mål å lage kart som viser hvor hver enkelt kommune er plassert i sitt fylke. Målet er å lage ett splikt kart for alle norske kommuner. Kartene skal lastes opp til Wikimedia Commons slik at de er mest mulig tilgjengelige for alle Wikimedia-prosjekt.

Lignende prosjekt[rediger kilde]

Bidragsytere[rediger kilde]

Struktur[rediger kilde]

  • Markere hver kommune med bakgrunnsfarge og kantfarge, egen bakgrunnsfarge som skiller seg ut fra den andre på den aktuelle kommunen.
  • Bredde på 100 px for å passe best til infoboksen for kommuner.
  • Navn: kommunenavn_kart.png (tilpasset infoboks).
  • Skal være lastet opp på Wikimedia Commons.

Ferdige fylker[rediger kilde]

Uferdige fylker[rediger kilde]