Wikipedia:Skole og universitetsprosjekt/Sosial belønning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sosial belønning er et omfattende felt hvor det innen crowdsourcing er viktig å identifisere faktorer som gjør det viktig for brukere å delta. Vi vet fra enkelte undersøkelser at sosial belønning betyr en god del. Enkelte sier at det ikke betyr så mye for dem, mens andre sier det betyr mer. Belønning går egentlig mye lengre enn sosial belønning, det dekker også felt som opplevd velvære på bakgrunn av ervervet kapital generelt, og dette kan i sin tur være både økonomisk, kulturell og sosial kapital. Når skribenter forsøker å oppnå høye tall så må de utføre artikkelskrivingen på ønskede måter, motsatt av mindre ønskede måter som gir lavere verdier.

Det er gjort et større magisterarbeid på sosiale belønninger ved Universitetet i Wien[1] og dette har munnet ut i en implementert utvidelse for motoren som ligger i bunnen av Wikipedia. Arbeidet har i liten grad tatt høyde for cachingløsningene i Wikipedia og lastproblemene generelt, dermed må det omarbeides for å kunne brukes på større wikier. Det bør vurderes om den eksisterende løsningen ertilstrekkelig for samisk Wikipedia. Trafikken på dette prosjektet er såvidt liten at den ekstra lasten med den eksisterende utvidelsen er uproblematisk og om koden er god nok eller kan forbedres. Det bør også vurderes om noen av de andre metodene for kvalitetsbedømming av artikler kan inkorporeres.

Amount of references[rediger kilde]

Mengde av referanser er et mål som angir hvor mye referanser en bruker setter inn og hva som er kvaliteten på disse referansene. Et slikt mål representerer brukerens etterettelighet. Det bør vurderes om målet er pålitelig og om det kan påvirkes, eventuelt om det finnes andre faktorer som kan måles. Fordi metoden kun representerer en last når artikler endres så er lasten moderat.

(Tror dette er feil, i dette systemet er antall referanser telt opp via en tjeneste hos Google.)

Rating of articles[rediger kilde]

Tilbakemelding fra lesere på artiklenes kvalitet er en metode for å la lesere i fellesskap bedømme revisjoner av artikler. Metoden har en implementasjon og det må bedømmes hvorvidt løsningen er tilstrekkelig og hvilken last den representerer. Fordi dette verktøyet bare brukes for et lite antall artikler så bør det vurderes om lastproblemet er reelt. Løsningen er også basert på bedømming av hele revisjoner, og det bør vurderes om mer målrettede løsninger vil fungere bedre.

Most viewed articles[rediger kilde]

Mest leste artikler er en metode for å bruke antall sidevisninger som en sosial belønning ovenfor skribenter. Metoden har en implementasjon og det må bedømmes hvorvidt løsningen er tilstrekkelig og hvilken last den representerer. Fordi dette verktøyet vil gi ekstra databaseoppslag på hver enkelt sidevisning så må alternative implementasjoner vurderes. Fordi Wikipedia bruker omfattende caching så må det ses på alternative metoder for innhenting av underlagsdata.Det finnes en sammenfattet log fra proxyene som kan brukes.

Recommender system[rediger kilde]

Artikelteller med antall sidevisninger for en enkelt forfatter er en metode for å se på hvor mye lesere aksesserer artikler fra denne forfatteren. Han vil da se hvilken artikler som er høyest ranket og kan da gi disse ekstra oppmerksomhet. Metoden har en implementasjon og det må bedømmes hvorvidt løsningen er tilstrekkelig og hvilken last den representerer. Fordi dette verktøyet vil gi ekstra databaseoppslag på hver enkelt sidevisning så må alternative implementasjoner vurderes. Fordi Wikipedia bruker omfattende caching så må det ses på alternative metoder for innhenting av underlagsdata.

Det finnes en sammenfattet log fra proxyene som kan brukes. Hvis det trengs mer brukerspesifikk informasjon så kan det settes opp en egen out of band rapportering via teknikker basert på innhenting av ekstra filer. Dette er kjent fra logging hos nettaviser. Det vil imidlertid være en fordel å bruke løsninger som er så tett på dagens infrastruktur som mulig.

Ranking of authors[rediger kilde]

Forfatterrangering er i det implementerte systemet en total score som forfatterne oppnår. Er en slik totalverdi aktuell om ikke alle verdier kan representeres i egne databasetabeller, og hvordan påvirker en slik totalverdi nettsamfunnes opplevelse av en slik løsning? Det er observert i noen sammenhenger at begreper som er enkle å forstå er mer akseptable enn begreper som færre forstår. Slike løsninger får lett status som «noe som er lagd slik for de innvidde».

Referanser[rediger kilde]

  1. ^ Hoisel, Bernhard; Motivate Online Community Contributions Using Social Rewarding Techniques