Wikipedia-diskusjon:Wikipedianere

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norsk navn på de som jobber med Wikipedia?[rediger kilde]

Siden burde ikke hete "wikipedianere". (Det er vel ingen som bruker dét ordet? Det høres ut som forkvaklet engelsk.) Hvis ikke "Wikipedia-brukere" er godt nok, kan vi vel kalle oss "wikipedere" eller "wikipedister".
--VerdLanco 3. nov 2004 kl.13:00 (UTC)

"Wikipedianere" er et ord jeg ikke hadde hørt før jeg fant denne siden i dag, men jeg skjønner nå at det er i bruk blant enkelte, og dét respekterer jeg. Men selv fortsetter jeg lystig å foreslå alternativer: Hva med "wikipedioter" eller "wikipedanter"? Vil noen kalle seg "wikipedianere", så gjerne for meg, men det høres ikke norsk ut i mine ører. Dessuten er det langt. Kanskje "wikiser" (analogt med "fjortiser") er bedre?
--VerdLanco 3. nov 2004 kl.18:36 (UTC)

Ikke lag lister, bruk kategorier![rediger kilde]

Forøvrig bør det ikke lages slike lister i Wikipedia når vi har noe som heter "Kategorier". De som ønsker å stå på listen over Wikipedia-brukere, trenger bare å legge inn en peker til kategorien på sin egen Wikipedia-side, slik: [[Kategori:Wikipedia-brukere]].
--VerdLanco 3. nov 2004 kl.13:00 (UTC)

wikipedianere er etablert wikipediasjargong, og dessuten har sider som denne lang tradisjon. Vi kommer ikke til å fjerne den. Wolfram 3. nov 2004 kl.13:08 (UTC)

Problemet med listene er at denne inneholder litt mer informasjon enn kategorisystemet kan gjøre, foreksempel hvor man kommer ifra. Dessuten er det vel ikkenoe pressene problem ennå :) Profoss 3. nov 2004 kl.15:33 (UTC)

Jeg er enig i at håndmekkede lister gir en mulighet for tilleggsinformasjon som kategorisystemet (foreløpig) ikke støtter. Jeg tror de to metodene kan utfylle hverandre, og jeg har ikke foreslått å fjerne noen eksisterende lister, dét er bare noe Wolfram innbiller seg. Men siden akkurat denne listen er så kort nå (mindre enn én skjermside), men kan bli fryktelig lang hvis alle registrerer seg, synes jeg den peker seg ut som en typisk kategori-kandidat. Jeg synes det er bedre å oppfordre til bruk av kategori nå, enn å ta den svært store jobben med å konvertere en lang liste til kategori-format senere!
--VerdLanco 3. nov 2004 kl.18:36 (UTC)

Hadde det hatt noe for seg med litt mer blest om listen og/eller kategoriene? Hverken listen eller kategoriene er særlig flittig besøkt/befolket. --Eddi (Snakk) 7. okt 2005 kl.20:08 (UTC)

antall wikipedianere[rediger kilde]

Det står at det er 557 794 brukere, men når jeg følger linken er tallet på norsk wiki oppgitt til 18406 🤪 --Mathblaster707 (diskusjon) 31. jul. 2022 kl. 15:35 (CEST)[svar]