Wikipedia-diskusjon:Wikidata

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det står her:«under overskriften «Sider som lenkes til dette datasettet» kan en legge til en lenke til artikkelen». Men hvor kommer jeg inn på en redigeringsside? Det er sikkert enkelt, men jeg ser det ikke. --Trygve N. (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 14:43 (CEST)

Hvis du f.eks. har opprettet en ny artikkel på no:wp som også finnes på en:wp, går du inn på en:wp (eller en annen wikipediautgave der artikkelen finnes) og trykker på «Rediger lenker» nederst i listen over språk i venstremargen, under overskriften «På andre språk» (Hvilket språk etikettene vises på avhenger selvfølgelig av hvilket språk du har satt i innstillingene dine). Det er forresten allerede forsøkt forklart i veiledningen – hjelp gjerne til med å gjøre den enklere å forstå! – Danmichaelo (δ) 13. apr 2013 kl. 15:50 (CEST)
Takk. Så står jeg der, på for eksempel den tyske siden. Hvor skriver jeg da, og hva. Det finnes der en slisse/luke hvor jeg bes om å "enter a short description". Skal jeg skrive inn noe der? Jeg finner ingen inngang til å utvide listen over interwikier på akkurat den siden jeg her snakker om. Jeg finner ingen «rediger-fane» på toppen av siden. Verdensarven i Tyskland er mitt aktuelle prosjekt. Hilsen en særlig treg wikipedianer, også kalt --Trygve N. (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 18:07 (CEST)
Du skriver direkte i feltet, så trykker du der det står lagre bak feltet. Dette må gjøres separat for etikett og beskrivelse. Haros (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 18:13 (CEST)
Du skal forøvrig bruke samme navn flere ganger der vi på dette prosjektet setter kvalifikasjon i parentes. Slik at artikkel Kirkeveien (Oslo) skal ha etikett Kirkeveien og beskrivelse gate i Oslo. Legg merke til bruk av små bokstaver i beskrivelsen. Haros (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 18:17 (CEST)
Forklaring til Trygve N. over hvordan wikidatalenkeinnlegging fungerer.
Ser ut til at Haros har kommet meg i forkjøpet, men jeg lenker til screenshotet jeg lagde for å illustrere hvordan man legger inn nye iw-lenker. Profoss (kontakt) 13. apr 2013 kl. 18:21 (CEST)

For en service! Bilder er fint for meg, særlig dedikerte. Hos meg ser ikke bildet slik ut, nemlig. Det finnes intet der hvor Profoss nydelige røde ring er innsatt. Og over matrisen med alle interwikiene finnes bare ett felt, ikke to som på bildet. --Trygve N. (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 18:29 (CEST)

Hmm, det var underlig, er du sikker på om du er innlogget på wikidata? Jeg tror, med vekt på tror, at du må logge inn seperat. Profoss (kontakt) 13. apr 2013 kl. 18:30 (CEST)
Hvilken nettleser benytter du? Jeg har erfart det samme med eldre versjoner av IE. - 4ing (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 18:48 (CEST)

Jeg er nok logget inn, ja, men blir i disse overgangene alltid litt forvirret. Derfor er jeg logget inn som en annen bruker, twin, på samme IP. Det ha neppe betydning. Nettleser? Tja, er Windows Internet Explorer en nettleser, kanskje. --Trygve N. (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 20:51 (CEST)

Jeg sjekket nå med Internet Explorer 8 og har da samme problem som du nevner. - mvh 4ing (diskusjon) 14. apr 2013 kl. 22:56 (CEST)
Da har vi kanskje en systemfeil et sted, eller er dette noe man kan gjøre noe med selv? --Trygve N. (diskusjon) 15. apr 2013 kl. 14:55 (CEST)

Flytting av artikler ?[rediger kilde]

Flytting av artikkelnavn. Når homper interwikiene etter ?--Ezzex (diskusjon) 24. apr 2013 kl. 11:08 (CEST)

Hvis det ikke finnes ...[rediger kilde]

Jeg er litt usikker på presisjonsnivået i seksjonen kalt Dersom det ikke finnes et element fra før. Det er to ting jeg innbiller meg at er feil

  1. Det er ikke noe iw-unntak for skandinaviske artikler, så bisetningen «noe som f.eks. er sannsynlig hvis du oversetter en artikkel som kun finnes på nynorsk eller et annet av de skandinaviske språkene», må vel være feil!?
  2. Og jeg innbiller meg også at wikidata-element opprettes automatisk for artikler som ikke kobles til andre. Mao at man ikke trenger å gjøre noe særskilt. Men her kan jeg jo ta feil!?

Takknemlig for svar. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 2. jun. 2014 kl. 18:02 (CEST)[svar]

Til nr. 2. Da tar du feil. :-) En eller annen må legge inn artikkelen på Wikidata, det skjer ikke av seg selv. Det er forresten flere måter å se om en artikkel er på Wikidata eller ikke. I sidemargen under verktøy står det Sideinformasjon som nummer fire ovenfra. Klikker man på den står det en del info om siden og blant annet om den er på Wikidata eller ikke - med id-nr. Under spesialsider i samme menyen ligger også et felt kalt Wikidata-klient Sider som ikke er koblet til elementer. Da kommer alle sider her på bokmål/riksmål som ikke er knyttet til element på Wikidata. Det enkleste er egentlig å krysse av for Wikidata: Legg til en lenke til Wikidata under artikkelnavnet. i innstillingene dine, da vises det straks du er på en artikkel/side. Vi har også skjulte kategorier hvor slike artikler listes. Mvh.A-S. Ofrim (diskusjon) 2. jun. 2014 kl. 20:36 (CEST)[svar]
Jeg spør ikke så mye for min egen del, men jeg skal holde kurs neste fredag, og da er jeg opptatt av at hjelpesidene våre er forståelige. De grepene du beskriver synes jeg det blir vanskelig å formmidle for nybegynnere.
Uansett har jeg forsøkt å omskrive veiledningen slik at jeg selv forsto den bedre. Hvis det skapte noen feil eller nye tvetydigheter, så håper jeg noen kan rydde/rette etter meg. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 2. jun. 2014 kl. 21:58 (CEST)[svar]