Wikipedia-diskusjon:Wiki Loves Monuments 2011

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvem blir med i juryen?[rediger kilde]

Er det klart nå hvem som skal danne jury? Om så er så er det vel bra å få lagt det ut på konkurransesiden. mvh - Ulf Larsen 8. sep 2011 kl. 19:08 (CEST)

Nå er juryen på plass. Oversikt ligger på konkurransesiden. Jleknes 29. sep 2011 kl. 09:48 (CEST)

Mangler i listene[rediger kilde]

Merkelig, men Leinekvernene [bilder 2005-02-27] mangler og er heller ikke i kulturminnebasen. Har også sett tidligere at det er en del merkverdigheter med uttrekket, men da har det om ikke annet eksistert indikasjoner på at det finnes «noe» i databasen. De 5 kvernhusene ligger langs Leinefossen og Valdres Folkemuseum har fagansvar for vedlikeholdt mens Vang Kommune har det økonomiske ansvaret. — Jeblad 30. sep 2011 kl. 03:11 (CEST)

Nok en mangel; Einangsteinen er ikke mulig å finne. Det kan være at den er listet som et av gravminnene i Garbergfeltet. Dette er svært stort og Kulturminnebasen er ikke til særlig mye hjelp i og med at de navngir få av minnene inne i feltet. En annen mulighet er at det som nå står i Garbergfeltet ikke er Einangsteinen men en kopi. Om noen klarer å identifisere hvilken det er så finnes det et opplastet bilde på File:Einangsteinen, Vestre Slidre, 2005-08-18, 02.jpg. — Jeblad 30. sep 2011 kl. 04:22 (CEST)

Riksantikvaren har registert 50 kulturminner av typen gravfelt med i Garbergfeltet, men ingen av typen runestein (så vidt jeg kan se). Kulturminnekategorien gravminne ble utelatt i sin helhet, siden det ville doblet antall kulturminner (+10 064), og det store flertallet er bare en jordhaug, neppe artikkelverdig. Det var ingen felt i datasettet som kunne brukes til å sortere ut de mest interessante av disse. Du får tipse Kulturminnesøk om at Einangsteinen ikke er registreret H@r@ld 30. sep 2011 kl. 09:37 (CEST)
Den burde vært listet som runestein, men teksten kan også tolkes slik at det er et gravminne. Teksten i dette tilfellet er blant annet tolket som «Jeg, Gudgjest malte runeinnskriften». Veldig mange av runesteinene er lagd som gravminner, men dette er nok mer sekundært nå. — Jeblad 30. sep 2011 kl. 10:46 (CEST)
Ringte Riksantikvaren, som viste til Oppland fylkeskommune, hvor vedkommende jeg snakket med fortalte at det var store mangler i registreringen. Veldig mye av teknisk-industrielle anlegg mangler, det vil si at slikt som Leinekvernene høyst sannsynlig mangler, og at det også er en del regulære feil og mangler slik som Einangsteinen. Denne burde etter hans mening være registrert og han skulle sjekke hva som har skjedd. Spurte også om anlegg for torvtak (ikke hustak) og han mente at disse stort sett var for nye til automatisk vern og dermed kun ble lagt inn i den utstrekning det var nødvendig i forbindelse med utbygginger. Han nevnte også et pågående prosjekt med registrering fra fly som var veldig spennende og som kan endre antall registreringer dramatisk. Han nevnte et anslag på 10x så mange registreringer i områder de så langt hadde analysert.
Kortversjonen er dermed at objekter på listene er et noe tilfeldig utvalg av det som var kjent på et tidligere tidspunkt, og at selv de som vedlikeholder databasen er kjent med manglene. — Jeblad 30. sep 2011 kl. 11:24 (CEST)

Regner ikke med at databasen og/eller listene blir korrigert. Etterfølgende er objekter som ikke er listeført og som burde vært med. — Jeblad 30. sep 2011 kl. 21:31 (CEST)

Norske vinnere?[rediger kilde]

Skal vi tolke at det ikke er annonsert resultater fra Norge til at bidragene ble veid og funnet for lette ? --62.92.244.12 8. nov 2011 kl. 18:48 (CET)

Det er nå litt kaotisk hva som er status på denne konkurransen. Såvidt jeg kan se er det ikke noe på Wikipedia:Wiki Loves Monuments 2011, mens på Commons:Wiki Loves Monuments 2011 winners#Norway er det lagt ut bilder, og på lista er det gått ut en beskjed om at vinnere for Norge er «hemmelig». Fint om noen av de involverte kan klargjøre hva som er status. Estland og Spania er også merket som hemmelig, ellers er alle i boks. Det er også en tråd på Torget om de enkelte landene. — Jeblad 9. nov 2011 kl. 22:54 (CET)

Hvem vant?[rediger kilde]

Var denne konkurransen bare tull?=[rediger kilde]