Widar Skogan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Widar Skogan
Født23. apr. 1964Rediger på Wikidata (60 år)
BeskjeftigelsePolitiker, bonde Rediger på Wikidata
Embete
PartiKristelig Folkeparti
NasjonalitetNorge

Widar Skogan (født 23. april 1964) er en norsk gårdbruker og politiker (KrF). Han var fra 22. januar 2019 til 14. oktober 2021 statssekretær i Landbruks- og matdepartementet.[1]

Bakgrunn og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Skogan gikk på videregående skole på Bardufoss vgs og er utdannet lærer (adjunkt) fra daværende Tromsø lærerhøgskole. Han har tidligere arbeidet som lærer ved Storsteinnes skole og som lærer og senere rektor ved Hamnvåg skole, begge skolene i Balsfjord kommune. Skogan bor i Balsfjord kommune og har siden 1998 arbeidet som bonde på heltid. Han er gift og har tre barn.

Politisk arbeid[rediger | rediger kilde]

Skogan har vært medlem i KrF siden 1977 (da han var 13 år). Han har hatt en rekke verv både i KrFs ungdomsorganisasjon KrFU og i moderpartiet. Han har blant annet vært lokallagsleder i både KrFU og KrF, han har vært fylkesleder og landsstyremedlem i både KrFU og KrF, og han har også en periode vært første vara til sentralstyret i KrF.

Da Jan P. Syse dannet sin regjering i 1989, ble Skogan utnevnt til personlig sekretær for statsråd Einar Steensnæs (KrF) i Kirke- og undervisningsdepartementet og senere Utdannings- og forskningsdepartementet.

Widar Skogan har hatt flere verv som folkevalgt politiker, og han har blant annet vært varaordfører i Balsfjord kommune tidligere. I perioden 2011–2015 var han både medlem av fylkestinget i Troms og kommunestyret i Balsfjord.

Skogan har vært medlem av strategiutvalg i KrF i to perioder, først på 1990-tallet, og sist i 2010.

16. november 2012 ble Skogan valgt til å være førstekandidat for Troms KrF til stortingsvalget i 2013.[2]

23. april 2022 ble han valgt som fylkesleder i Troms og Finnmark KrF.

Annet[rediger | rediger kilde]

Skogan har vært styremedlem og/eller styreleder i en rekke organisasjoner innenfor blant annet landbruket og frivillig sektor. Han har også vært medlem av styret for Høgskolen i Tromsø i 10 år. Per januar 2012 er Skogan styreleder i Norsk Montessoriforbund og i Hamnvåg Montessoriskole, som er en tidligere kommunalt drevet skole som nå drives videre etter et privat initiativ som en montessoriskole med alternativ pedagogikk.[3]

Regjering[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Widar Skogan hos Stortinget.no
  2. ^ «Skogan på topp», Harstad Tidende, 19. november 2012
  3. ^ «Nytt liv i nedlagte skoler», Nordlys, 2. februar 2010

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]