What the World Needs Now Is Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«What the World Needs Now Is Love» er en populær amerikansk sang fra 1965 med melodi av Burt Bacharach og tekst av Hal David. Den ble først spilt inn på plate og gjort populær av Jackie DeShannon. Hennes innspilling fant sted 22. mars 1965 i New Yorks Bell Sound studios.[1] Platen ble utgitt 15. april 1965 på platemerket Imperial med katalognummeret 66110 etter at en utgivelse på søstermerket Liberty Records ble kansellert måneden før.

«What the World Needs Now Is love» ble opprinnelig tilbudt Dionne Warwick, men hun avslo,[2] selv om hun senere spilte den inn for sitt album, Here Where There Is Love.

Den har blitt spilt inn på plate og fremført live av over hundre artister, innbefattet Ed Ames, Rick Astley, Judy Garland, Wynona Judd, Barry Manilow, Aimee Mann, Andrea Ross, The Staple Singers, The Supremes, McCoy Tyner og Luther Vandross.

Tom Clays versjon[rediger | rediger kilde]

«What the World Needs Now Is Love» tjener som basis for en særegen remix fra 1971.

Disc jockeyen Tom Clay arbeidet på radiostasjonen KGBS i Los Angeles, California, da han skapte singlen What the World Needs Now Is Love/Abraham, Martin and John, en sosial kommentar som ble en overraskende slagerplate sommeren 1971.[3]

Sangen begynner med en mann som spør en ung gutt om å definere slike ord som bigotteri, segregering og hat (Gutten svarer at han ikke vet). Han sier at fordommer er «when someone's sick».

Etter dette følger en sound bite med en drillsersjant som leder en bataljon til trening, sammen med lydeffekter av geværild. Deretter høres biter av de to sangene, begge innspilt av The Blackberries, en sessioninnspillingsgruppe.[4]

Spredt er utdrag av taler med John F. Kennedy, Robert F. Kennedy, eulogien etter mordet på Robert av Edward Kennedy og Martin Luther King jr. og sound bites av nyhetsdekningen av mordene på hver av dem. Slutten på sangen er identisk med introduksjonen.

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Daniel har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Nå trenger verden kjærlighet». Sangen ble utgitt av Brutus med Arve Seths orkester på singlen Decca F 45003 i 1970.[5]

I populærkulturen[rediger | rediger kilde]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Jackie DeShannons versjon nådde en syvendeplass på den amerikanske Billboard Hot 100-singlelisten i mai 1965.

What the World Needs Now Is Love/Abraham, Martin and John nådde en fjerdeplass på Billboard Hot 100-singlelisten i august 1971 og var Tom Clays eneste Top 40-slager.[12]

Sangen kom også på den amerikanske countrylisten med den lite kjente sangeren/låtskriveren, Ron Shaw, på plateetiketten Pacific Challenger, i slutten av 1970-årene.

Referanser[rediger | rediger kilde]