What Happens in Vegas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
What Happens in Vegas
Generell informasjon
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Lengde99 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiTom Vaughan
ProdusentMichael Aguilar
ManusforfatterDana Fox
MusikkChristophe Beck
Foran kamera
MedvirkendeCameron Diaz
Ashton Kutcher
Rob Corddry
Annen informasjon
Budsjett$35 million
Prod.selskap20th Century Fox
Premiere22. april 2008 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

What Happens in Vegas er en amerikansk romantisk komedie fra 2008 produsert av 20th Century Fox. Hovedrollene spilles av Cameron Diaz og Ashton Kutcher. Tittelen er basert på slagordet «Det som skjer i Las Vegas, forblir i Las Vegas».

Handling[rediger | rediger kilde]

I New York City, blir Joy Ellis McNally (Cameron Diaz) dumpet av sin forlovede etter at hun arrangerer en overraskelsesfest på bursdagen hans. Samtidig får Jack Fuller (Ashton Kutcher) sparken fra jobben sin, og han reiser sammen med sine beste venner Toni (Lake Bell), en bartender, og Jeff (Rob Corddry), en advokat, til Las Vegas. Joy Ellis og Jack møtes ved en tilfeldighet når de får samme hotellrom på grunn av en datafeil ved hotellet. Etter å ryddet opp i misforståelsene går de på fest og drikker seg fulle sammen. De ender opp med å gifte seg i fylla. Neste morgen, innser de feilen, og de bestemmer seg for å ta ut skilsmisse.

Før de rekker å skille seg, bruker Jack en mynt Joy gir ham på en spilleautomat. Jack vinner tre millioner dollar i jackpot. Joy minner ham på at de er gift, og dermed har hun krav på halvparten av pengene når de skiller seg. De returnerer til New York, hvor de prøver å ta ut skilsmisse. Dommeren (Dennis Miller) sier at han ikke vil skille dem før de har prøvd å bo sammen i seks måneder, samtidig som de deltar i ukentlige møter med en ekteskapsrådgiver (Queen Latifah). Hvis de jobber med ekteskapet, men likevel vil skille seg etter seks måneder, vil de få lov til å beholde halvparten av gevinsten hver. De nygifte planlegger mer og mer utspekulerte ordninger for å undergrave hverandre. Jack forteller Joy at en rådgivningstime er kansellert, slik at hun går glipp av hele timen. Joy inviterer flere venninner til leiligheten deres for å få Jack til å være utro mot henne.

Jack gir Joys eks-forlovede, Mason (Jason Sudeikis), forlovelsesringen hennes uten at Joy får vite om det. Etterhvert oppdager Jack og Joy at de har utviklet en uventet tiltrekning til hverandre, og de innser snart at ved å være sammen med hverandre har de brakt frem det beste i dem begge. Etter seks måneder skal en dommer avgjøre hva som skal skje med pengene. På vei til høringen, møter Joy sin eks-forlovede Mason og han forteller at han vil gifte seg med henne. Han gir henne tilbake forlovelsesringen hennes. Joy innser at Jack vil at hun skal bli sammen med Mason igjen, og være utro mot ham, slik at Jack kan beholde alle pengene selv. Joy forlater Mason og går til høringen. Under rettsmøtet, vitner ekteskapsrådgiveren om at paret virkelig prøvde å jobbe med ekteskapet. Dommeren bestemmer at paret skal dele på pengene som er igjen. Joy sier at hun ikke ønsker pengene, og hun gir forlovelsesringen sin til Jack. Jack innser at hun vet at han snakket med Mason.

Joy får tilbud om forfremmelsen hun har arbeidet så lenge for, men hun ombestemmer seg og forteller sjefen at hun heller vil gjøre ingenting, snarere enn å gjøre noe hun hater og være ulykkelig. Jack snakker med sine foreldre, og de mener at det ser ut som han og Joy er forelsket. Jack innser sine feil, og begynner å lete etter Joy. Men Joy har sluttet i jobben, og ingen vet hvor hun befinner seg. Jack tror hun har gått til en strand (Fire Island, New York) som hun fortalte ham om. Det eneste stedet hvor hun følte seg virkelig lykkelig. Jack ber henne om å bli hans kone igjen, og hun sier ja. De klemmer før Joy sier at hun ikke lenger har noen jobb, og hun ikke har noen anelse om hva hun skal finne på nå. Jack minner henne på at de har mye penger igjen. Joy sier at de traff jackpot, noe Jack er enig i (henviser til både pengene og til hverandre).

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]