West Hill Covered Bridge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
West Hill Covered Bridge
StedMontgomery, Vermont
Åpnet1883
Lengde17,91 m
Fri høyde2,87 m
Bredde5,03 m
MaterialeTre
Kart
West Hill Covered Bridge
44°52′02″N 72°38′53″V

West Hill Covered Bridge også kjent som Crystal Springs Covered Bridge[1] er en overbygget trebro som krysser West Hill Brook i Montgomery, Vermont (USA) på Creamery Bridge Road. Den ble satt på listen til National Register of Historic Places i 31. desember 1974.[2]

Broen er en slags fagverksbro bygget av Sheldon og Savannah Jewett – et brødrepar som bygget flere broer i området. Selv om det ikke er et offisielt navn, går denne broen også under navnet Creamery Covered Bridge på grunn av meieriet som lå ved siden av broen. Rester av meieriet er fremdeles synlige i skogen ved siden av broen.

Moderne historie[rediger | rediger kilde]

Tidligere var dette et travelt område (som innbefattet familiegården til Jewett), men det ble sakte forlatt. Broen og veien fikk lite vedlikehold og broen ble stengt i 1994. En fullstendig renovering ble utført av Alpine Construction fra Schuylerville, New York i 2009. En omfattende serie artikler som forteller om arbeidet finnes på nettsiden til Vermont Covered Bridges.[3] Til tross for renoveringen av broen, har veien på begge sider av broen ikke stort mer enn ett kjørefelt med løs grus og en steinete sti som bare er åpen deler av året. Den avsidesliggende beliggenheten har ført til at det er laget mye graffiti på innsiden av broen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ West Hill Covered Bridge hos U.S. Board on Geographic Names
  2. ^ «National Register of Historic Places». Arkivert fra originalen 4. desember 2010. Besøkt 2. november 2011. 
  3. ^ Artikkel: «Framdriften av restaureringen av Creamery Bridge»