Webjørn S. Espeland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Webjørn S. Espeland
Født31. mai 1979Rediger på Wikidata (44 år)
BeskjeftigelseJournalist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Webjørn Svendsen Espeland (født 31. mai 1979 i Bø i Telemark) er en norsk journalist, radiostemme, forfatter og dokumentarskaper. Han har blant annet vært programleder for Reiseradioen, Lørdagsbarnetimen og Sånn er livet. Han har også vært reporter for NRK i Beirut og Berlin, samt skøytekommentator for NRK TV.[trenger referanse]

Espeland debuterte i radiosammenheng med underholdningsprogrammet GladlaksenRadio Midt-Telemark i 1991, etter å ha blitt lokal kjendis ved å vinne spørreprogrammet 5PÅ! i Telemark. To år senere hadde han stor suksess med spørreprogrammet Erru stam hell?, hvor bønder ble utfordra i kunnskapsquiz.

I 2006 fant Espeland bevis for at trondheimsfiskeren Hans Peter Wiggen var ansiktet bak reklame-ikonet Tiedemanns fisker.

I 2020 fant han organiske spor av spekkhogger ved Keiko-røysa i Halsa, i en undersøkelse rundt ryktene om at kjendis-spekkhoggeren ved sin død var blitt slept på havet og senket.

Espeland har produsert en rekke dokumentarer for web, radio og tv for NRK, samt tv-serien Utkant og flere radiokonsepter rundt juss og forbrukerrettigheter.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sånn ca. alt om sex & kjærlighet». www.nb.no. Besøkt 29. oktober 2020. 
  2. ^ «33 utrolige nordmenn». Hemne bibliotek. Arkivert fra originalen 28. november 2018. Besøkt 27. november 2018. 
  3. ^ «Kongen av gutterommet - Dennis Vareide». Bokkilden. Besøkt 29. oktober 2020.