Wario Land: The Shake Dimension

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wario Land: The Shake Dimension
UtviklerGood-feel
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentEtsunobu Ebisu
PlattformWii
UtgivelseJP 24. juli 2008
NA 22. september 2008
EU 26. september 2008
AU 25. september 2008
SjangerPlattformspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI: 7+
CERO: A
ESRB: E
OFLC: PG
FormatNintendo optical disc
Del av serien Wario Land
Wario Land 4

Wario Land: The Shake Dimension, kjent som Wario Land: Shake (ワリオランド シェイク Wario Rando Sheiku) i Japan og Wario Land: Shake It! i Nord-Amerika, er et videospill for Wii utviklet av Good-feel. Spillet er det sjette i Wario Land-serien.

Spilleren må kontrollere hovedpersonen Wario, som må reise gjennom fem forskjellige kontinenter, som hver har opptil 7 ulike nivåer, og beseire en sjef på hvert enkelt nivå. Hovedmålet for alle nivåene er å redde skapninger kjent som Merfles, som er fengslet i små bur som ligger mot slutten av hvert nivå. Å ødelegge et Merfle-bur utløser også en nedtelling, hvor spilleren må tilbake til begynnelsen av nivået før tiden løper helt ut.

Spillerens sekundære mål er å samle inn så mange penger som mulig. Enten fra å samle inn mynter spredt over hele nivået, eller ved å finne de 3 skjulte skattene som finnes på hvert nivå. Spillere kan bruke opptjente penger i en butikk for å kjøpe forskjellige produkter, for eksempel helse-oppgraderinger eller kart over nye kontinenter. Spillet begynner med Captain Sirup som bryter seg inn på et museum, som huser Shake Dimension. Men hun blir vitne til en krise som oppstår i Shake Dimension, hvor Shake King har fengslet dronning Merelda og hennes Merfle-undersåtter.