Vidar Vang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vidar Vang
Pressefoto fra 2009
Født22. sep. 1976Rediger på Wikidata (47 år)
Bjerkvik i Nordland
BeskjeftigelseSanger, gitarist, låtskriver Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
SjangerRock, folkrock, Pop, viser
InstrumentVokal, gitar, munnspill
Aktive år1998 -
PlateselskapVV Records, EMI, Sony Music, Universal
Nettstedhttp://www.vidarvang.com

Vidar Vang (født 22. september 1976) er en norsk låtskriver og musiker. Han har utgitt åtte album.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Vidar Vang vokste opp i Bjerkvik, nord i Nordland, og begynte skrive egne sanger i tenårene.[1]

Musikkarriere[rediger | rediger kilde]

I 1998 gav Vang ut det selvfinansierte albumet Blue, innspilt i Storø Studio i hjembygda Bjerkvik. Albumet ble solgt på konserter i Nord-Norge.

Høsten 1999 spilte han inn sin første demo med band, i Hønsehuset studio i Bodø. Demoen ga han og bandet hans innpass på by:Larm i Bergen i 2000, og på talentscenen på Norwegian Wood samme år.

Høsten 2000 flyttet Vang til Oslo. Her ble han signert på EMI i august 2001. Vidar Vang og bandet hans la ut på sin første norgesturné høsten 2001, før de vinteren 2002 gikk i Juke Joint Studio på Notodden, med Seasick Steve og Cato «Salsa» Thomassen som produsenter for å spille inn debutalbumet.

I september 2002 utkom Rodeo, Vidar Vangs offisielle debutalbum. Rodeo ble nominert til Spellemannprisen i kategorien «Rock» året etter. Singelen Under Six Strings har blitt en av Vangs signaturlåter.

I 2004 kom oppfølgeren til Rodeo, Stand Up Straight.[2] Vidar Vangs faste band, bestående av barndomskamerater fra Bjerkvik, hadde nå fått navnet The Northern Men.[3] Albumet har et mer pop-preget uttrykk enn Rodeo.

På selvtitulerte Vidar Vang, utgitt i 2006, ble Vangs sanger presentert med et mer akustisk, dempet uttrykk. Etter å ha avsluttet samarbeidet med The Northern Men i 2005, var dette første gangen Vang var i studio med nye musikere.

Senere spilte han på klubber og festivaler i Norge og Sverige og varmet opp for både The Waterboys og Madrugada på europaturnéene deres.

I 2010 kom Vangs femte album, Sleepless Songs. Albumet ble produsert av Frode Jacobsen og Alexander Kloster-Jensen. I etterkant av Sleepless Songs turnerte Vang igjen med fullt band, med musikerne fra platen, på klubber og festivaler i Norge. Duetten Love, love, love, med den amerikanske artisten Tift Merritt, og 10 below, var singler fra albumet.

Sidewalk Silhouettes, Vangs sjette album fra 2012, sto stemmen og kassegitaren igjen i fokus.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

EP-er

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Vidar Vangs hjemmeside». vidarvang.com. Besøkt 2. mars 2015. 
  2. ^ «Vidar Vang». rockipedia.no. Arkivert fra originalen 24. august 2018. Besøkt 28. februar 2015. 
  3. ^ Stemland, Tore (1999). Bodøs pop og rock 1952-99: en foreløpig rapport : oppslagsverk over Bodøs pop & rock relaterte artister og band. Valnesfjord: Requiem Production. ISBN 8299538300. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]